Formule 1

Max Verstappen verschalkt Lando Norris in zinderende eindfase GP Imola + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 mei 2024 14:36

Max Verstappen behaalde zijn derde opeenvolgende zege in de Grote Prijs van Emilia Romagna, waarbij hij met enig billenknijpen de overwinning opeiste. De Nederlandse coureur van Red Bull leidde de race van begin tot eind en boekte hiermee zijn 59e Grand Prix-overwinning. In een spannende slotfase wist Verstappen Lando Norris net achter zich te houden.

Max Verstappen Imola F1 Red Bull Lando Norris

Verstappen had initieel geen beste start, maar kon dit in aanloop naar de eerste bocht goed maken. Hij bleef Norris ruimschoots voor. Leclerc keek of er een gaatje was aan de binnenkant van Norris, maar dit gat was er niet. Leclerc moest zich dan ook schikken op de derde positie.
Ook Carlos Sainz en Oscar Piastri behielden hun positie. De twee raakten later wel verwikkeld in een stevig gevecht, maar Piastri vond uiteindelijk geen gaatje om de Spanjaard te verschalken.

Beide McLaren-coureur doken vroeg naar binnen voor een verse set harde banden. Hierna volgde Verstappen. Charles Leclerc besloot enkele ronden later een bezoek te brengen aan zijn pitcrew en verloor ruim twee seconden op Norris. Carlos Sainz ging twee rondjes later naar binnen en verloor daar niet alleen de positie aan Piastri, maar moest direct een achterstand van vijf seconden wegwerken.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Verstappen. Toch begaven zijn banden het zo’n tien rondjes voor het einde. Norris liep met rassenschrede in op de Nederlander. Toch slaagde de drievoudig wereldkampioen er in om de Brit achter zich te houden in de 63 ronde durende Grand Prix van Imola.

  Pos	Driver	        Team	        Time
1 Max Verstappen Red Bull 63 Laps
2 Lando Norris McLaren + 0.725s
3 Charles Leclerc Ferrari + 7.916s
4 Oscar Piastri McLaren + 14.132s
5 Carlos Sainz Ferrari + 22.325s
6 Lewis Hamilton Mercedes + 35.104s
7 George Russell Mercedes + 47.154s
8 Sergio Perez Red Bull + 54.776s
9 Lance Stroll Aston Martin + 79.556s
10 Yuki Tsunoda RB + 1 Lap
11 Nico Hulkenberg Haas + 1 Lap
12 Kevin Magnussen Haas + 1 Lap
13 DanielRicciardo RB + 1 Lap
14 Esteban Ocon Alpine + 1 Lap
15 Zhou Guanyu Sauber + 1 Lap
16 Pierre Gasly Alpine + 1 Lap
17 Logan Sargeant Williams + 1 Lap
18 Valtteri Bottas Sauber + 1 Lap
19 Fernando Alonso Aston Martin + 1 Lap
Alex Albon Williams DNF

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS