Formule 1

Sauber blikt terug op opnieuw teleurstellende kwalificatie in Imola

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 mei 2024 10:44

Sauber beleefde een nogal teleurstellende kwalificatiedag in Imola. Een competitieve sessie, die opnieuw bewees dat het veld erg dicht bij elkaar ligt en dat elke kleine verbetering telt, eindigde na Q1 voor het team. In de race start Valtteri Bottas vanaf P16 met Guanyu Zhou vlak naast zijn teamgenoot vanaf P17. Met een verbeterde bodem voor beide auto's blijft het team hard werken om dichter bij de strijd om de punten te komen in de race van morgen op een circuit waar van alles kan gebeuren.

Stake F1 Team KICK Sauber


“De kwalificatie van vandaag was moeilijk voor het team: aan het begin van de vrijdagtraining hadden we moeite om met de juiste basisafstelling te starten en in de loop van de sessies konden we niet de prestaties terugvinden die nodig waren om door te dringen tot Q2 - iets wat we verder moeten analyseren", begint Alessandro Alunni Bravi in een persbericht van het Zwitserse team.

"Als we de kwalificatie vergelijken met VT3, dan verbeterde Valtteri zich niet vergeleken met de ochtendsessie en hadden we een kleine achterstand op Lewis om Q2 binnen te komen. Zhou daarentegen wist zich te verbeteren vergeleken met de derde training en kwam dichter bij de tijd van Valtteri."

"Helaas was het niet genoeg, want het gat was al behoorlijk groot, maar ik ben blij dat hij dichterbij komt en zijn prestaties aanzienlijk verbetert. Starten vanaf P16 en P17 maakt het morgen erg moeilijk: we verwachten een race waarin misschien veel teams een één-stopstrategie zullen volgen - maar er is nog niets verloren, want we hebben gezien dat het upgradepakket dat we naar Imola hebben meegenomen ons enige verbetering oplevert. Iedereen in het team moet harder dan ooit werken om dichter bij Q3 te komen en in een goede positie te starten om punten te scoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS