Formule 1

Dubbel podium voor Team Bleekemolen in EuroNASCAR: “Snelheid was zeker aanwezig”

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2024 19:21

Vallelunga – Melvin de Groot en Michael Bleekemolen hebben beiden een dubbel podium gepakt bij de NASCAR Whelen Euro Series. Op het Autodromo di Vallelunga reed De Groot in de EuroNASCAR 2 naar de derde plaats overall en was daarmee bovendien de beste Legend. Michael Bleekemolen wist in beide races tweede Legend te worden. Bij Sebastiaan Bleekemolen en Marc Goossens was de snelheid goed aanwezig, maar zij konden het middenveld niet ontstijgen.

Michael Bleekemolen Melvin de Groot


Melvin de Groot nestelde zich tussen de sterke rijders in de EuroNASCAR 2. Sebastiaan: “Na drie keer ellende en aanrijdingen had Melvin nu een normale race en dan finisht hij meteen op de derde positie overall. Hij mag tevreden zijn en dat was hij ook. We zijn ook gewoon snel. Ook Marc Goossens en ik hadden de snelheid, maar bij ons kwam het er net niet uit.”

Michael Bleekemolen eindigde twee keer als tweede Legend en keek tevreden terug. “Het is dit weekend best goed gegaan, al hadden we bij de auto van Sebastiaan en Melvin wel wat probleempjes. Het veld zit zo dicht bij elkaar, iedereen zit binnen een paar tienden. Het is een sterke competitie. Bijna ging het voor mij goed mis. Een rijder probeerde mij uit te remmen, maar dat haalde hij nooit. Hij reed door het gras aan de binnenkant, torpedeerde bijna de rijder voor mij en ook mij ramde hij bijna. Dat had een gigantische klapper kunnen worden.”

Sebastiaan Bleekemolen


Sebastiaan Bleekemolen moest van verder naar achteren komen, omdat hij voor een incident in Valencia een gridstraf van tien plaatsen had gekregen. “Dat werkt het hele weekend door. Ik moest als 19e starten en in die eerste race moet je ook een snelle ronde neerzetten die als kwalificatie voor race 2 geldt. Dat is heel lastig als je in verkeer rijdt. Zo werden het kleurloze races voor mij. Op P10 horen we niet thuis en daar ben ik zeker niet tevreden mee. Vallelunga is nooit echt mijn circuit geweest. De komende race is over drie weken in Brands Hatch en daar heb ik wel de nodige podiums gepakt in de NASCAR. Brands Hatch is ook het leukste evenement van het jaar, altijd uitverkocht met 45.000 mensen, dus ik kijk echt uit naar dat weekend.”

Michael Bleekemolen


Michael Bleekemolen Melvin de Groot 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS