Formule 1

Christian Horner twijfelde niet aan Verstappen, maar geeft fout team toe: "Achteraf is dat misschien fout geweest"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 mei 2024 05:03

Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Imola met een indrukwekkende leiding, maar zijn triomf werd bedreigd toen de balans van zijn Red Bull RB20 begon te wankelen. Als een schaduw doemde Lando Norris op, met een verschil van soms wel een halve seconde per ronde. Verstappen wist zijn koelbloedigheid te behouden en sleepte uiteindelijk de overwinning binnen met een marginaal verschil van slechts zeven tienden van een seconde. Veel mensen zaten met zweethanden te kijken naar het schouwspel, maar Red Bull-teambaas Christian Horner twijfelde geen moment aan de capaciteiten van zijn Nederlandse talent.

Christian Horner Max Verstappen

"Het was een geweldige teamprestatie”, begint de succesvolle teambaas vol trots na de race bij Viaplay. “We draaiden de vrijdag om in poleposition en de overwinning. Het was een zwaarbevochten zege, vooral omdat Lando nog kwam aanstormen in de slotfase. Max was echter fenomenaal en maakte geen enkel foutje in de laatste 25 ronden. Zo pakten we een moeilijke én belangrijke zege."

"De eerste helft van de race hadden we alles gewoon onder controle, maar met twintig rondjes te gaan versnelde Lando ineens. Je hoorde Max klagen over de voorbanden en de temperatuur. De banden waren vrij hard en we hebben ze op vrijdag niet getest. Achteraf is dat misschien een fout geweest en hadden we meer informatie nodig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS