DTM

Verstappen.com coureur Thierry Vermeulen kijkt uit naar DTM in Zandvoort: "Top 8 zou super zijn"

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2023 08:05

De Deutsche Tourenwagen Masters komt van 23 t/m 25 juni naar CM.com Circuit Zandvoort. Verstappen.com Racing wordt daarin vertegenwoordigd door Thierry Vermeulen die voor het team van Emil Frey Racing in een Ferrari 296 GT3 rijdt. De 20-jarige coureur hoopt in eigen land naar een topklassering te kunnen rijden.

Thierry Vermeulen


Na het eerste weekend in de GT World Challenge Europe maakte Vermeulen op het circuit van Oschersleben zijn debuut in de DTM. Het tweede DTM-weekend wordt op bekend terrein afgewerkt. "Circuit Zandvoort is een paar jaar geleden wel veranderd voor de komst van de Formule 1. Ondanks dat heeft Zandvoort zijn charme behouden. Ik ben een groot fan van deze baan en de twee kombochten zijn erg leuk om te rijden. In veel bochten is slechts één racelijn die goed werkt, ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken."

Voor zijn thuisrace op de F1-piste heeft Vermeulen zo'n 80 kaartjes weten te bemachtigen voor familie, vrienden en sponsoren. "Ik kijk echt uit naar het weekend in Zandvoort. Om met een Ferrari in Zandvoort te rijden is gewoon geweldig. De fans kunnen zich opmaken voor spectaculaire races, dat hebben we in Oschersleben al wel gezien."

"Natuurlijk wil je als coureur altijd winnen, maar realistisch gezien zou een finish in de top 8 al een topresultaat zijn", vervolgt Vermeulen. "Ik hoop op net wat meer support van de Nederlandse fans. Vorig jaar heb ik bij de ADAC GT Masters al laten zien dat ik snel kan zijn in Zandvoort, maar in de DTM rijden veel ervaren coureurs die het circuit ook al heel goed kennen."

Thierry Vermeulen 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS