DTM

Verstappen.com coureur Thierry Vermeulen: "Aangenaam verrast om te zien dat zoveel Nederlandse fans DTM omarmen"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2023 15:02

Thierry Vermeulen baalt van het verloop van zijn thuisraces in de DTM op het F1-circuit van Zandvoort. De Verstappen.com coureur had zich er veel van voorgesteld, maar kwam in de races niet verder dan de 25e en 20e plaats. Uitkomend in een Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing miste Vermeulen de juiste snelheid om verder naar voren mee te strijden.

Thierry Vermeulen


"Ik heb mijn eerste thuisrace van het jaar achter de rug, en het was een zware”, aldus Vermeulen in zijn terugblik op de race. "Er zijn zeker dingen waar we aan moeten werken na dit weekend. Maar allereerst wil ik alle bezoekers bedanken voor hun komst. Ik was aangenaam verrast om te zien dat zoveel Nederlandse fans het DTM kampioenschap omarmen, het was geweldig om te zien. Alle fans die langskwamen voor foto's en handtekeningen gaven echt een boost aan het weekend."

"De prestaties waren dit weekend tegenvallend. Al op vrijdag kon ik om de een of andere reden de snelheid niet vinden. En vanaf vrijdag ging het bergafwaarts met zowel op zaterdag als zondag een lastige kwalificatie. Van mijn kant steek ik de hand in eigen boezem, mijn prestaties waren simpelweg niet goed genoeg voor dit kampioenschap. Ons doel is om competitief te zijn en in de top vijftien te eindigen en daar zaten we nog lang niet bij, dus ik heb nog veel werk te doen. We moeten uitzoeken waarom we slecht presteerden in de kwalificaties."

In de races ging het al wel wat beter. "Daarin was mijn tempo iets beter. Vooral op zondag kregen we de oude banden goed aan de praat tijdens de start en ik had een aantal mooie gevechten met Mattia Drudi waar ik echt van genoot. Het was leuk om tegen mijn oude teamgenoot te strijden op de baan waar we vorig jaar samen op het podium stonden, ook al streden we niet om de plaatsen waar we op hoopten."

"We hadden natuurlijk nog een technisch probleem, waar het team samen met Ferrari hard aan werkt om uit te zoeken hoe en waarom dit is gebeurd. Ze proberen dit zo snel mogelijk op te lossen, aangezien we drukke tijden tegemoet gaan met de DTM op de Norisring en de GT World Challenge Sprint race in Misano."

"Ik zal deze week hard werken in de simulator om me voor te bereiden op Norisring, een circuit waar ik nog niet eerder op heb gereden, dus hoe meer werk we deze week kunnen doen, hoe beter. Zandvoort was dus een moeilijk weekend voor ons allemaal. Ik was erg gefrustreerd dat dit tijdens mijn thuisrace was, maar daar kunnen we nu niets meer aan veranderen. We kunnen alleen maar proberen sterker terug te komen op de Norisring."

Thierry Vermeulen 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS