Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Veranderingen in line-up MP Motosport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 november 2021 22:44 • Print artikel

MP Motorsport heeft Clément Novalak gestrikt voor een debuutseizoen in het FIA Formule 2-kampioenschap van 2022. De 20-jarige coureur uit Avignon, die in 2021 als derde eindigde in de FIA Formule 3, maakt bovendien ook al in de laatste twee ronden van het kampioenschap van 2021 zijn opwachting in de Formule 2.

MP Motorsport F2 Clément Novolak

De Frans-Zwitserse coureur liet zich dit jaar van zijn beste kant zien in het FIA Formule 3-kampioenschap. Dankzij een sterke reeks van vier podiumplaatsen en een reeks andere puntenscores eindigde hij op een mooie derde plaats in het algemeen klassement. Zijn prestaties waren ruim voldoende voor promotie naar de FIA F2, en MP Motorsport strikte Novalak dan ook als een van de eerste coureurs die een contract voor het nieuwe seizoen tekenden. Voorafgaand aan zijn eerste volledige seizoen in F2 maakt Novalak al in de laatste twee rondes van het kampioenschap van 2021 in Jeddah en Yas Marina kennis met de klasse en het MP-team. Hij neemt daarin het stuur over van de auto met nummer 12 van Lirim Zendeli.

"Ik ben blij dat ik al in Jeddah en Yas Marina voor het eerst mag proeven aan de Formule 2", aldus Novalak. "Dat helpt alleen maar bij aan het realiseren van de ambities die ik heb voor mijn eerste volledig seizoen in de F2. Ik ben MP Motorsport dankbaar voor deze kans en ben vast van plan er het beste van te maken. MP heeft de afgelopen twee jaar in de F2 laten zien dat ze races kunnen winnen, dus ik hoop dat deze samenwerking mij in staat stelt om opnieuw op het hoogste treetje van het podium te staan. Ik kan niet wachten om te beginnen!"

"We heten Clément van harte welkom in ons F2-team voor 2022, en zijn vooral blij dat we hem al zijn eerste F2-ervaring kunnen geven in de zes races die in 2021 nog op de agenda staan", aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. "Hij heeft een sterk seizoen achter de rug in de F3, vooral in het laatste deel van het jaar, waarin hij van de zesde naar de derde plaats steeg in het klassement. Dat was zeer indrukwekkend. We willen van zijn momentum profiteren door hem tijdens de twee resterende Arabische F2-rondes al in een van onze auto's te zetten. En voor volgend jaar ben ik er zeker van dat hij tot de uitblinkers onder de debutanten behoort."

In 2018 begon Novalak in de Toyota Racing Series aan zijn autosportcarrière. Daarbij pakte hij de rookie-titel van dat jaar, alvorens te beginnen aan een volledig seizoen van de Eurocup Formule Renault. Tegelijk reed hij al twee keer mee in de BRDC F3-series. Het jaar erop in dezelfde klasse resulteerde in de titel, die hij vervolgens gebruikt als opstap naar de FIA F3, In het seizoen 2020 eindigde hij daarin als 12e, om in 2021 de derde plaats in het kampioenschap voor zich op te eisen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS