Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Vesti houdt na zege nog zicht op F2-titel, podium Richard Verschoor en Van Amersfoort Racing + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 25 november 2023 14:19

Frederik Vesti heeft in Abu Dhabi de Formule 2 sprintrace gewonnen. Enzo Fittipaldi kwam als tweede over de finish. Richard Verschoor, uitkomend voor Van Amersfoort Racing reed ook een keurige race op het F1-circuit van Yas Marina en finishte als derde. Vesti houdt met deze overwinning zijn titelkansen in leven. De huidige nummer 1 in het kampioenschap Theo Pourchaire kwam niet verder dan de zevende plaats en is nog under investigation voor het maken van een proefstart. Morgen tijdens de hoofdrace zal het kampioenschap worden beslist.

Frederik Vesti

Enzo Fittipaldi startte van pole en gelijk bij de start was er al volop actie. Fittipaldi, Frederik Vesti, Richard Verschoor en Isack Hadjar waren vol in gevecht voor de eerste positie. Verschoor ging even kort aan de leiding, maar werd weer teruggepakt door Fittipaldi. Vesti viel even iets terug. Hij moest even een beetje op de rem door de safetycar en hij viel terug naar de vierde positie. Juan Manuel Correa was gespind en de auto kregen ze niet meteen weg.

Achter de safetycar was het Fittipaldi op de eerste plaats, gevolgd door Isack Hadjar, Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) en Fredrik Vesti. In ronde 6 werd de race weer hervat. Fittipaldi was gelijk goed weg, maar daarachter ontstond er een flink gevecht. Vesti was er erg op gebrand om te winnen op zo zijn titelkansen in leven te houden. Hij wist Verschoor en Hadjar in te halen en kon daarna op jacht naar Fittipaldi. In ronde twintig lukte het Vesti op de leiding in de race over te nemen. Verschoor kon vervolgens Hadjar inhalen en wist zich te verzekeren van een podium plaats. Achter Verschoor was er ook nog een interessante strijd gaande tussen Hadjar en Dennis Hauger. Bijna aan het einde van de race finishte Hauger net voor Hadjar als vierde.

Uitslag Formule 2 sprintrace Abu Dhabi
1 – Frederik Vesti – Prema – 23
2 – Enzo Fittipaldi – Rodin Carlin – 3”8
3 – Richard Verschoor – VAR – 6”3
4 – Dennis Hauger – MP Motorsport – 13”6
5 – Isack Hadjar – Hitech – 14”4
6 – Jack Doohan – Virtuosi – 14”7
7 – Thιo Pourchaire – ART – 15”2
8 – Ayumu Iwasa – DAMS – 16”5
9 – Zane Maloney – Rodin Carlin – 17”5
10 – Oliver Bearman – Prema – 19”8
11 – Kush Maini – Campos – 21”7
12 – Roman Staněk – Trident – 22”6
13 – Jak Crawford – Hitech – 26”6
14 – Roy Nissany – PHM by Charouz – 27”3
15 – Josh Mason – PHM by Charouz – 33”6
16 – Paul Aron – Trident – 37”0
17 – Amaury Cordeel – Virtuosi – 37”8
18 – Ralph Boschung – Campos – 41”8
19 – Arthur Leclerc – DAMS – 43”8
20 – Franco Colapinto – MP Motorsport – 47”1
21 – Victor Martins – ART – 48”6

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS