Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Zane Maloney zet ook hoofdrace Bahrein op zijn naam, Richard Verschoor P13 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 maart 2024 11:54

Zane Maloney heeft na zijn overwinning gisteren tijdens de sprintrace ook de hoofdrace in Bahrein op zijn naam geschreven. Pepe Marti werd tweede en Paul Aron kwam als derde over de finish. Voor Richard Verschoor verliep de race minder. Hij reed een lange tijd in de punten, maar finishte als dertiende. Dit ook mede veroorzaakt door een penalty.

Zane Maloney


Gabriel Bortoleto startte van pole, maar het was Zane Maloney die er met de leiding van door ging. Maloney had echt een raket start. Daarachter ging het meteen mis. Isack Hadjar werd even aangetikt door Gabriel Bortoleto die bij zijn start terugviel. Hierdoor spinde Hadjar en Enzo Fittipaldi kon hem niet meer ontwijken en die twee hadden ook contact met elkaar. Door alle chaos kwam er een safetycar op de baan. Bortoleto kreeg voor dit incident ook tien seconden straf.

Formule 2 Richard Verschoor

In de vijfde ronde werd de race weer hervat. Maloney was meteen alert en sloeg meteen een gat. O'Sullivan op plek twee kwam op zijn beurt onder druk van Pepe Marti en kon deze aanval niet afslaan. Hij nam de derde positie van hem over. Richard Verschoor was ook alert bij de herstart en wist bij de herstart drie posities te winnen en kon zijn weg vervolgen op plek zeven.

In ronde vijftien begon de series pitstops die dramatisch verliep voor Jak Crawford. Zijn auto sloeg af in de pit en ze kregen deze niet meer aan de praat. Voor hem betekende dit einde race. Richard Verschoor reed te snel in de pitstraat en kreeg hier voor een vijf seconden penalty. In ronde negentien was het einde race voor Victor Martins. Hij zette zijn auto aan de kant waardoor er op nieuw een safetycar op de baan kwam. Achter de safetycar de volgorde Maloney, O'Sullivan, Marti, Hauger en Verschoor als top vijf.

In de 22e ronde opnieuw een herstart en Maloney was opnieuw scherp, weer sloeg hij een gat met zijn concurrenten. Met nog tien rondes te gaan ontvouwde zich overal op de baan gevechten. Die op het scherp van de snede werden uitgevochten. Paul Aron wist uiteindelijk O'Sullivan nog in te halen voor de derde plaats. Kimi Antonelli finishte uiteindelijk als tiende en pakte zo zijn eerste punt. Richard Verschoor viel helaas ver terug, ook mede veroorzaakt door zijn vijf seconden tijdstraf. De Nederlander werd uiteindelijk dertiende. Maloney wint voor Pepe Marti en Aron.

Formule 2 uitslag

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS