Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

LINE-UP F2: Dennis Hauger verlengt contract met Nederlandse MP Motorsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 november 2023 16:40

Voormalig Red Bull-junior Dennis Hauger gaat zijn verblijf bij het Nederlandse MP Motorsport in het FIA Formule 2-kampioenschap verlengen: het Noorse talent tekende vandaag bij voor een hernieuwde campagne in het seizoen 2024 van de opstapklasse van de Formule 1. Na zijn twee overwinningen dit jaar hoopt Hauger in het nieuwe seizoenen meer zeges bij te schrijven.

Dennis Hauger F2 MP Motorsport

Ondanks het feit dat het F2-kampioenschap van 2023 nog een ronde tegoed heeft, heeft Hauger er genoeg vertrouwen in om bij te tekenen bij het Nederlandse team. Dit seizoen won hij al met MP op Albert Park en de Hungaroring. Daarnaast mocht de Noor vier podia en een snelste ronde laten noteren. Met F3-promovendus Franco Colapinto als teamgenoot is Hauger de stabiele factor in het team nu het kampioenschap overstapt op een nieuwe auto, de Dallara-Mécachrome F2-2024.

“Ik ben heel blij dat ik bij MP Motorsport kan blijven voor nog een seizoen in de Formule 2”, aldus Hauger. “De nieuwe F2-auto winnend afstellen is een uitdaging waar ik enorm naar uitkijk. Daarbij kunnen we voortbouwen op de ervaring die we al samenwerkend in 2023 hebben opgedaan. Daarnaast verwelkom ik Franco graag als mijn nieuwe teamgenoot. Het mooie is dat ook hij een bekend gezicht is voor MP – en dat kan alleen maar in ons voordeel zijn, zeker in de winterperiode waarin we overstappen op de nieuwe auto.”

“We zijn er heel gelukkig mee dat Dennis heeft besloten om nog een seizoen met ons door te gaan”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij is niet alleen snel, er zit ook een koele en slimme kop op zijn schouders. Zijn feedback is straks van groot belang in de ontwikkelrace die we aangaan met de nieuwe auto, nu er een nieuw FIA F2-tijdperk aanbreekt. Met Dennis en Franco beschikken we in ons hoogste team op de formuleladder over twee coureurs van wie we inmiddels precies weten wat we aan ze hebben. Het gaat ons zeker helpen dat we beiden al in zo’n vroeg stadium hebben vastgelegd.”

MP Motorsport Dennis Hauger

Voor zijn overstap naar de Formule 2 – waarin hij in zijn debuutjaar in 2022 ook al twee races wist winnen – reed Hauger twee jaar in de FIA F3. In dat kampioenschap veroverde hij in 2021 op dominante wijze de titel. In 2019 werd hij Italiaans F4-kampioen met 12 overwinningen, 16 podiumplaatsen en vijf pole positions. Daarnaast werd hij tweede in het Duitse F4-kampioenschap. Hij sloeg daarbij zes overwinningen, tien podiumplaatsen en vijf poles aan de haak. In 2018, zijn eerste seizoen in de monoposto’s, reed hij in het Britse F4-kampioenschap naar de vierde plaats, met vier overwinningen, tien podiumplaatsen en twee pole positions. Deze successen volgden op vele rijke jaren in de kartsport, waarin hij diverse titels op zijn naam schreef.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS