Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Van Amersfoort zegeviert in Jeddah met Enzo Fittipalid, bloedstollende eindfase zorgt voor podium MP Motorsport + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2024 14:27

JEDDAH – Enzo Fittipaldi heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Saoedi-Arabie op zijn naam geschreven. De Braziliaanse Van Amersfoor Racing-coureur was Kush Maini en Dennis Hauger te snel af in de bloedstollende race. Richard Verschoor reed knap naar de achtste positie.

Formula 2 Jeddah Richard Verschoor

Kush Maini en Jak Crawford bezetten de eerste rij bij de start en komen beide goed weg. Victor Martins kent een mindere start en valt terug tot achter Andre Kimi Antonelli op P6. Josep Maria Marti en Roman Stanek moeten beide de strijd staken nadat ze contact maken in de eerste ronde. Er wordt meteen een beroep gedaan op de Safety Car.
Na twee ronden duikt de Safety Car naar binnen en komt het hele veld de daaropvolgede ronde door. Maini en Isack Hadjar duiken al in de zevende ronde naar binnen. Ook Enzo Fittipaldi, Antonelli, Martins en Zane Maloney duiken vroeg naar binnen voor nieuw rubber.

In de twaalfde ronde zijn enkel Juan Manuel Correa, Amaury Cordeel en Taylor Barnard nog niet naar binnen geweest voor een verse set Pirelli-banden. Enzo Fittipaldi haalt Maini in voor P4, wat effectief te leiding in de wedstrijd in.

Franco Colapinto zorgt in de vijftiende ronde voor de tweede Safety Car. De Argentijnse MP Motorsport-coureur raakt in de laatste bocht de muur. Bij het aanremmen van de eerste bocht breekt de suspensie van de auto af en spint in de muur. Correa stopt niet, Cordeel en Barnard doen dit wel en schakelen over naar de supersoft. Tijdens de Safety Car komt Oliver Bearman poolshoogte halen bij het team van Prema en geeft hij zijn monteurs een knuffel. Bearman maakt vanavond zijn Formule 1-debuut voor het team van Ferrari.

In de negentiende ronde duikt Safety Car weer naar binnen. Fittipaldi schiet direct lang Taylor Barnard. Correa en Courdeel behouden hun positive als Isack Hadjar opnieuw een probleem heeft met zijn Campos.

Cordeel voert de druk op en haald Correa aan, die nog altijd op een oude set banden rijdt. Fittipaldi houdt niet van wachten, zet de aanval in en haalt Correa en Cordeel in de eerste bocht in. Zowel Corea en Cordeel hebben het moeilijk om hun banden in leven te houden.
Alleen met een onderbreking van de race kan Correa een pitstop maken zonder achteraan te eindigen. Zelfs tijdens een korte VSC door het uitvallen van Zak O’Sullivan duikt de Ecuadoriaan niet naar binnen.

Fittipaldi komt met een grote voorsprong als eerste over de eindstreep. Cordeel verliest op het laatste moment P3 en wordt ingehaald door Hauger en Crawford.

F2 Van Amersfoort Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS