Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Kersvers FRECA-kampioen Andrea Kimi Antonelli maakt stap naar FIA F2: "Ik wil geen verwachtingen scheppen, maar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 oktober 2023 07:45

Kersvers Formula Regional European Championship by Alpine-kampioen Andrea Kimi Antonelli, rijdt volgend jaar in de Formule 2. Dat laat het team van Prema weten. Antonelli is een van de grootste talenten van het moment en is daarnaast aangesloten bij het juniorenteam van Mercedes.

Andrea Kimi Antonelli

"Ik ben erg blij met deze kans. Van Formula Regional naar Formula 2 zal het een enorme sprong zijn. Ik ben me ervan bewust dat het een hele uitdaging zal zijn, omdat het niveau daar erg hoog is. Het zal een nieuwe auto worden, voor mij en de anderen ook, maar het zal nog steeds moeilijk worden", begint de Italiaanse coureur. "Ik wil geen verwachtingen scheppen, ik zal proberen zoveel mogelijk te leren tijdens het testen om klaar te zijn voor de eerste race, veel plezier als altijd en doe goed werk. Ik ben blij om door te gaan met PREMA, aangezien ik mijn singleseater-loopbaan bij hen begon en zij mijn tweede familie zijn. Ik werk graag met hen samen."

Prema-teambaas René Rosin is blij met de komst van de pas zeventienjarige coureur: "We zijn er trots op Kimi te mogen verwelkomen bij ons Formule 2-team. Hij zit al vanaf het allereerste begin bij ons, dus we kennen hem niet alleen goed, maar we zijn ook bijzonder trots op wat hij in zijn eerste twee jaar fulltime in de eenzitters heeft kunnen bereiken. Kimi is een begenadigde coureur en een geweldige teamspeler, dus we kunnen niet wachten om te zien wat het seizoen 2024 ons zal brengen en we zijn erop gericht hem te helpen de stap op een zo soepel mogelijke manier te maken."

Antonelli kroonde zich vorig weekend op het circuit van Zandvoort tot FRECA-kampioen. Het FRECA geldt als de meest uitdagende singleseater-kampioenschap en Antonelli won dit kampioenschap in zijn allereerste seizoen. Vorig jaar won hij het Italiaans en het ADAC Formule 4-kampioenschap.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS