Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

FOTO'S: Nieuwe F2-auto's maken eerste meters in Barcelona

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 januari 2024 11:54

De Formule 2 rijdt vanaf komend seizoen met nieuwe auto’s. Het chassis uit 2018 is vervanger voor een nieuw exemplaar en de coureurs hadden gisteren op het Circuit Barcelona-Catalunya een shakedown met de nieuwe auto’s.

Nieuwe Formule 2 auto Richard Verschoor

Het nieuwe chassis moet zorgen voor beter racen en is er een volgende stap genomen voor betere veiligheid. De auto legde al ruim 5000 kilometer af in Jerez, Bahrein en Magny-Cours. 2022-kampioen Felipe Drugovich en Tatiana Calderon reden in de bolide.

Shakedown F2 cars 2024

De auto’s zien er heel anders uit dat de bolides van de vorige generatie, maar volgens ART-coureur Victor Martins zit er niet ontzettend veel verschil tussen de nieuwe en de oude auto’s: “Het ging vooral om het begrijpen van de aerodynamica, want dat is het grootste verschil vergeleken met de vorige auto, en om te beginnen aan de afstelling van Bahrein. We hebben ook gecontroleerd of alles op de auto naar behoren werkt. Het doel is uiteraard om het stapje voor stapje aan te pakken, de auto niet te beschadigen en zo veel mogelijk uit de tijd op de baan te halen, zodat je verschillende dingen kan ontwikkelen en testen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS