Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Oliver Bearman niet tevreden na kwalificatie bij F2-terugkeer

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2024 16:00

Oliver Bearman maakte vorig raceweekend zijn Formule 1-debuut. Hij viel in Jeddah in voor de zieke Carlos Sainz en reed in zijn Ferrari F1 naar een sensationele zevende eindklassering. Dit weekend is hij terug bij Prema in de Formule 2. Bearmans terugkeer naar de Formule 2 was niet zoals gehoopt. Hij kwam niet verder dan P16 in de kwalificatie in Melbourne.

Oliver Bearman

"Het was een heel moeilijke kwalificatiesessie", beging de enkelvoudig Grand Prix-starter na zijn kwalificatie op het circuit van Albert Park. "Ik had moeite om een goed gevoel te krijgen met de band in de eerste set, maar ik had het gevoel dat we het voor set twee opgelost hadden."

De kwalificatie van de Formule 2 was hectisch, erg hectisch. Meerdere rode vlaggen gooiden roet in het eten, zo ook voor Bearman. De Engelsman was onderweg met een snelle tijd toen Jak Crawford een rode vlag werd gezwaaid. "Helaas hadden we behoorlijk pech met een rode vlag in de eerste ronde en een technische fout. Ik had een probleem in de tweede run, wat betekende dat ik de ronde niet kon voltooien. Het is jammer, want eerlijk gezegd zag het er goed uit, misschien niet voor de pole vechten, maar in ieder geval voor de top drie. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar ik ga in de races mijn best doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS