Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Franco Colapinto maakt per direct promotie bij MP Motorsport naar F2: "Het voelt absoluut goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2023 14:53

De Argentijnse autocoureur Franco Colapinto blijft bij MP Motorsport voor zijn overstap naar het FIA Formule 2-kampioenschap in 2024. De hechte band tussen het lid van de Williams Racing Driver Academy en het Nederlandse team resulteerde dit jaar in een sterke vierde plaats in het FIA F3-kampioenschap. Voorafgaand aan zijn seizoensdebuut in 2024 zal Colapinto in Abu Dhabi tijdens de laatste kampioenschapsronde van 2023 voor het eerst kennismaken met de Formule 2.

Franco Colapinto maakt promotie bij MP Motorsport naar F2

Het grootste deel van zijn monopostocarrière was Colapinto al MP-coureur. Door ook in 2024 bij het team te blijven, wil de Argentijn voortbouwen op de relatie die dit seizoen heeft geleid tot twee overwinningen en vijf podiumplaatsen in het felbevochten FIA Formule 3-kampioenschap. Als onderdeel van zijn voorbereiding draait Colapinto al in Abu Dhabi mee met het F2-team van MP. Daar neemt hij niet alleen deel aan de driedaagse naseizoenstest op het circuit van Yas Marina. Voordat dat zover is, doet hij zijn eerste race-ervaring in de Formule 2 op door voor MP deel te nemen aan de laatste ronde van het kampioenschap van dit jaar.

“Ik vind het geweldig om met MP de overstap naar de Formule 2 te mogen maken”, aldus Colapinto. “MP heeft zich bewezen als racewinnaar in deze categorie, dus het voelt absoluut goed om bij hen te blijven. Het team biedt me een vertrouwde omgeving. Nu ik ga beginnen aan mijn debuutseizoen in de klasse, is het een voordeel dat we elkaar al zo goed kennen. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging, vooral omdat ik de gloednieuwe F2-auto mag helpen ontwikkelen. Ik kan niet wachten om al in Abu Dhabi in te stappen en daarna deze winter met het team samen te werken, zodat we straks klaar staan voor een lang en uitdagend seizoen 2024.”

Franco Colapinto

“Het is fantastisch dat we Franco’s promotie naar ons F2-team al zo vroeg kunnen bekendmaken”, aldus MP’s teambaas Sander Dorsman. “Zo pakken we een voorsprong in onze voorbereiding op een F2-seizoen 2024 waarin we allemaal vanaf nul beginnen. We krijgen immers een nieuwe F2-auto, die iedereen hetzelfde vertrekpunt geeft. Door met Franco te blijven werken, behouden we de stabiliteit die we nodig hebben tijdens die overgang. En dat is nog los van het feit dat hij deel is geworden van de MP-familie en natuurlijk een extreem snelle en getalenteerde coureur is.”

In 2019, zijn eerste volledige seizoen in de formuleauto’s, reed Colapinto meteen naar de Spaanse Formule 4-titel. Die prestatie leidde ertoe dat de Argentijn voor het eerst met MP in zee ging. Dankzij twee overwinningen en negen podiumplaatsen werd hij als debutant met MP derde in de Eurocup Formule Renault van 2020. Colapinto bleef vervolgens bij MP voor zijn eerste seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine in 2021. Daarin behaalde hij nog eens twee overwinningen, vier podiumplaatsen en drie poles. Dat leverde hem de zesde plaats in de eindstand op. Het jaar erop begon hij aan zijn eerste seizoen in de FIA Formule 3, waarin hij twee overwinningen behaalde en negende in het eindklassement werd. De Argentijn keerde daarna terug naar MP voor een zeer succesvol tweede seizoen in de F3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS