Formule 1

UPDATE: Problemen bij Red Bull, Ferrari bepaalt het tempo +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 februari 2024 08:07

De tweede dag van de pre-season test in Bahrein is onderweg. Max Verstappen komt vanochtend niet in actie, maar neemt teamgenoot Sergio Perez de hele ochtend het stuur over van de Red Bull RB20. Bekijk hieronder de tussentijden na het eerste uur van de tweede dag.

Formule 1 test Bahrein

De sessie begon met vier uur en tien minuten op de klok, die laatste tien minuten worden vanmiddag gebruikt om te testen met de Safety Car. De tweede dag van de wintertest startte, net als gisteren, met verschillende aero-rekken. Oscar Piastri trapte het bal af. Charles Leclerc rijdt deze ochtend opnieuw in de Ferrari en liet er in het eerste kwartier geen gras over groeien. Hij noteerde meteen een snelle tijd.

Williams-coureur Logan Sargeant kende gisteren problemen met zijn aandrijf-as. Dat liet de Amerikaan vandaag niet in de weg staan en trapte de Williams flink op zijn staart. Het lijkt er op dat Leclerc kwalificatie-rondjes rijdt, want zijn snelste tijd is slechts drie tienden langzaam dan de snelste ronde van gisteren. Tijdens de eerste dag reed Verstappen de snelste tijd. Na 35 minuten komt ook Sergio Perez de baan op, nadat er een klein probleem was aan de voorrem van de RB20.

Na een uur tijd heeft Guanyu Zhou in zijn Sauber de meeste ronden gereden. De Chinees noteerde 23 rondjes en wordt op de voet gevolgd door Logan Sargeant en Charles Leclerc met respectievelijke twintig en zeventien gereden rondjes.

Volg de live timing voor de pre-season test op het Bahrain International Circuit via deze link.

F1 testing Bahrain livestream

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS