Karting • GK4 Kartseries

Tristan Kroone uit Bodegraven bewijst zijn snelheid ook op TD Racing Kart: podium in Genk! "Het voelde meteen goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 november 2023 03:36

GENK – Na een veelbelovende test wilde karter Tristan Kroone zijn nieuwe TD Racing Kart natuurlijk ook graag eens in een wedstrijd proberen. Daar kreeg de zestienjarige coureur uit Bodegraven bepaald geen spijt van. Zaterdag snelde het karttalent op de kartbaan in Genk tijdens de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series naar een razendknappe derde plaats in de X30 Senior-klasse!

Tristan Kroone

“Ik ben echt heel blij met dit resultaat”, was de logische reactie van Tristan, die niet had verwacht dat hij meteen zo snel zou zijn. “Maar vanochtend (zaterdag, red.) voelde het meteen goed. De kwalificatie was iets minder, maar in de races ging het steeds beter. We zijn in de eerste race vijfde geworden, in de tweede race derde en in de finale dus ook.”

Zijn resultaten in Genk waren alleszins een positieve verrassing voor Tristan, want zijn TD Racing Kart had hij pas een week van tevoren voor het eerst getest. “Die test ging heel goed en toen hebben we besloten er de GK4 mee te rijden.”

Gemakkelijk was het zeker niet, afgelopen weekeinde, vanwege de wisselende weersomstandigheden. Zelfs als het niet regende was de baan nog altijd glad. Tristan, die een regenspecialist is, maalde er niet om. “Regen is voor mij altijd wel goed. Ik ben altijd snel in de regen, het voelt altijd heel goed.”

Dat bewees hij dan ook met zijn overtuigende uitslagen. De hamvraag was natuurlijk hoe het frame hem was bevallen in de races. Gezien zijn uitslagen liet het antwoord zich raden. “Ik vind het een fijn frame. Het is heel stabiel. Op een droge baan is het heel snel en in de regen ook. Het is gewoon een goede combinatie. En we hebben dit weekend natuurlijk hulp gehad van Thierry (Delré, eigenaar van TD Racing Kart, red.). Dat was fijn.”

Na jaren op een ander merk te hebben geracet, was het geen toeval dat Tristan op het einde van het seizoen nog een ander kartframe probeerde. “Thierry had mijn moeder een berichtje gestuurd of ik wilde testen. Daar hebben we meteen ja op gezegd natuurlijk.”

Gezien de positieve resultaten, rijdt hij volgend jaar het hele seizoen op een TD Racing Kart? Tristan deed er niet geheimzinnig over. “We moeten nog overleggen met Thierry, maar ik denk dat het een serieuze optie kan zijn.”

Tristan Kroone

En zo kon de snelle Zuid-Hollander met een voldaan gevoel terugblikken op het seizoen. Daarin reed hij veel wedstrijden en toonde hij altijd een goede snelheid. “We hebben de Euro Series in Mariembourg gereden, elke race van het IAME Benelux-kampioenschap, een paar NK-wedstrijden en twee GK4-wedstrijden. Mijn mooiste race was de laatste ronde van het Benelux-kampioenschap in Mariembourg. In de finale kon ik meerijden met de top en werd zevende. Dat was het beste resultaat van dit jaar. Alles viel er op zijn plek.”

Nu het seizoen erop zit, kan Tristan zich gaan focussen op 2024. Hoe dat jaar eruit zal gaan zien wist hij nog niet precies. “Welke kampioenschappen we gaan rijden, is nog onduidelijk”, legde hij uit. “Maar we gaan sowieso weer X30 Senior rijden!” Het zou dus niet verbazen als hij dat doet op zo’n potente TD Racing Kart.

Tristan bedankt speciaal zijn opa en oma en zijn ouders. Daarnaast ook dank aan Wijnand, Eva, Marleen en Nina Dorresteijn voor een mooie seizoen en ook aan TD Racing Kart voor de mogelijkheid om deel te nemen aan deze laatste GK4-wedstrijd.

Tristans opa en oma willen graag nog één seizoen met Tristan gaan karten. Om dit mogelijk te maken is nog wel wat budget benodigd.

Nieuwe sponsors zijn meer dan welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de Facebookpagina van Tristan Kroone.

Tristan Kroone wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Stichting Groot Hart, BG tuning, Opa en Oma en Tristans club van 50.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS