Karting • GK4 Kartseries

Thierry Delré ziet het harde werken beloond met compleet TD Kart-podium: “Eén, twee drie is dan de kers op de taart"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2023 18:00

GENK – Thierry Delré ervoer pure trots toen hij in Genk de uitslag zag in de Open Schakel-klasse tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series. De eerste drie plekken waren voor zijn team en kartmerk TD Kart. En het mooiste van alles: hij had zelf gewonnen!

Thierry Delré

“Dat mag ook eens hè. Dat zie je niet zo vaak”, wist de 39-jarige teameigenaar uit Sint-Truiden. “Eén, twee drie is dan de kers op de taart. Dat ik win, maakt me eigenlijk niet zoveel uit, maar het is goed, want we zijn aan het werken naar het WK toe over een maand. Ik zie wel dat ik stappen aan het maken ben.”

Dat rijders van TD Racing het hele podium bezetten met een kart van het door Thierry ontwikkelde merk TD Racing Kart was vooral een beloning voor het harde werken, zei de sympathieke Vlaming. “We proberen onze rijders beter te maken. De kart is belangrijk, maar de rijders zijn dat natuurlijk ook. Het gaat om het geheel. De rijders zijn goede stappen aan het maken.”

Dat hij en zijn rijders het hele podium bezetten, was natuurlijk het summum, maar eigenlijk verbaasde het niet eens zozeer. TD Racing is bezig aan een ijzersterk seizoen waarin het onder andere de schakelklasse haast domineert in de GK4 Kart Series. En dan is het ook ijzersterk tijdens andere kampioenschappen. Toch waakte Thierry ervoor te vroeg te juichen.

Vorig jaar werden rijders Bart Ploeg, Sky Defourny, Xander Peeters en Youri Bonte al kampioen met hun TD Kart. Ook dit jaar is TD Kart goed onderweg! “Als het seizoen is afgelopen en we hebben een paar titels hebben gepakt, dan kunnen we zeggen dat we een heel goed seizoen hebben gehad. Maar het ziet er alvast heel goed uit. Qua snelheid en resultaat is het tot nu toe wel het beste seizoen, maar we zullen hard moeten werken om zo verder te kunnen doen.”

Zulke successen vragen natuurlijk om een verklaring. “Ik denk dat we het chassis goed voor elkaar hebben en dat we het chassis goed kennen”, zei Thierry desgevraagd. “Dat maakt misschien het verschil, dat we weten wat we moeten doen in wat voor omstandigheden. We bewijzen elke week dat je kunt scoren als klein merk. Het materiaal dat wij gebruiken is van een andere kwaliteit dan de grote merken. Op een WK niet, dan heeft iedereen hetzelfde materiaal, maar hier hebben we een betere kwaliteit dan de grotere merken.”

Thierry Delré

En dan te bedenken dat Thierry TD Racing Kart als hobby begon en eigenlijk nog steeds als hobby doet naast zijn werk als warehousemanager bij een bedrijf in stroomaggregaten. “Ik ben met dit merk in 2020 begonnen. Dat het zo goed zou gaan, had ik toen niet verwacht. Ik zag toen iets in Bart Ploeg als kleine Junior-rijder. Ik dacht: ik ga hem meenemen in een avontuur. Zij zijn daarop ingegaan en dat pakte meteen goed uit. In zijn eerste jaar met TD heeft Bart meteen goede resultaten gepakt, is kampioen geworden en is daarna blijven groeien. Dit had ik niet verwacht nee, maar je ziet dat het mogelijk is.”

Daarna wonnen ook andere rijders met TD Kart kampioenschappen. Hij vervolgde: “Het is eigenlijk nog steeds een hobbyproject, maar het is uit de hand gelopen. Het is bijna niet meer te combineren met mijn werk. Ik doe dit nog steeds erbij. Maar ondertussen werken wel twee mensen nagenoeg voltijds aan TD Racing Kart. We gaan zien hoe het verdergaat. Als het zo blijft gaan, zullen we op een bepaald moment misschien wel keuzes moeten gaan maken.”

Het succes van zijn merk TD Kart en team blijft in paddock natuurlijk niet onopgemerkt. Thierry: “Elke week krijgen we weer meer aanvragen. We moeten bekijken hoe we daar mee omgaan, want de kwaliteit is voor mij het belangrijkste en goede resultaten blijven neerzetten is voor mij belangrijker dan kwantiteit."

"We zullen ergens een gulden middenweg moeten zien te vinden. Misschien kunnen we met zusterteams gaan werken waar we rijders kunnen plaatsen. Niet dat ik twintig rijders op een raceweekend heb. Dat is niet de bedoeling. Daarvoor zijn we aan het kijken voor volgend jaar, maar daarvoor moeten we eerst de kandidaten vinden.”

Thierry Delré wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Mir Raceline, Nek Racing Seats en K1-radiators.

Geïnteresseerde rijders kunnen zich melden bij Thierry Delré! Wil je ook eens testen met de nieuwe TD Racing Kart, of wil je meer informatie over de TD kart contacteer Thierry Delré! E-mailadres: [email protected]

Kijk eens op de website van TD Racing Kart

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS