Karting • GK4 Kartseries

TD Racing Kart dominant met titels in SuperShifter, in de KZ en IAME X30 Senioren! "Waarschijnlijk ons beste seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2023 17:45

GENK – Zijn team TD Racing Kart was dit seizoen al superdominant in de Open Schakel-klasse van de GK4 Kart Series, hijzelf maakte het sprookje compleet door in Genk met de titel aan de haal te gaan. Teameigenaar Thierry Delré (37) uit Sint-Truiden wist deze zondag na een spannende strijd met teamgenoot Bart binnen te halen. Bovendien won TD Kart ook het kampioenschap in de KZ2-klasse.

Thierry Delré

"We waren hier om de titel binnen te halen. Dat die naar TD ging, stond al vast, maar we moesten het nog uitvechten in de SuperShifter-categorie tussen Bart en mij. Uiteindelijk is die naar mij toegekomen”, zei een tevreden Thierry die met zijn team op zijn zelf ontwikkelde TD Racing Kart rijdt.

"Ik heb het niet cadeau gekregen, want in de tweede heat ben ik van de laatste plaats moeten vertrekken omdat we zogezegd te laat waren. Ik ben toch nog tweede geworden. Ik was wel een beetje boos. De adrenaline komt dan wel op. Om nog kampioen te worden, moest ik in de races steeds net achter Bart eindigen. Dat is gelukt.”

In de finale denderde hij vervolgens naar de racewinst en was de titel een feit. Thierry trakteerde het publiek nog op een aantal spectaculaire donuts om het kampioenschap te vieren. Delré is er meer dan tevreden mee, zeker gezien zijn leeftijd en beperkte trainingsarbeid. “Dat is toch mooi omdat ik nu veel minder rijd dan in vergelijking met vroeger. Ik ben veel ouder geworden, dus ik moet het tegen jonge gasten opnemen. Het doet wel plezier dat ik nog meekan ondanks het weinige rijden en mijn 37 jaar. En dat er meerdere jongens in het team klaar zijn om het van me over te nemen, dat zij kampioen worden."

Thierry’s ervaring bleek doorslaggevend op het natte circuit van Genk. "Het was wel een moeilijke baan. In de eerste race reden we op een opdrogend circuit. Daar ben ik vijfde geworden omdat ik banden heb gespaard. We wisten dat het later nog zou gaan regenen en dat banden sparen is me ten goede gekomen in race twee en drie."

Met de titel in de SuperShifter-categorie heeft TD Racing Kart een uiterst succesvol seizoen achter de rug. Thierry: “In de Schakel-klasse zijn we dit jaar in het algemeen kampioenschap één, twee, drie en vier geworden, in de Shifter-klasse één en twee en in de KZ-klasse één en twee. Het kon niet veel beter. Dit is waarschijnlijk ons beste seizoen tot nu toe.”

Maar net als vorig jaar veroverde TD Kart ook nog eens kampioenschappen met Jules Vanhulle in het NK IAME bij de X30 Senioren en in de Open Senior categorie van de GK4. De successen zorgen voor meer interesse in zijn kartmerk en team. “Ik heb al meerdere aanvragen voor volgend jaar. Als ik het een beetje zou kunnen verdelen, zou het voor iedereen beter zijn. Voor de rijders en voor mij en voor het team die het dan ook zou gaan doen. Hopelijk kunnen we één of meerdere partijen overhalen om met ons in zee te gaan. De resultaten gaan er wel bij helpen, denk ik."

TD Racing Kart

Thierry blijft ondertussen ook zelf actief als rijder. Want ook al was het afgelopen seizoen, waarschijnlijk wel het beste uit het bestaan van TD Racing Kart, het kan altijd beter, wist de sympathieke Vlaming. “Ik blijf zelf graag rijden. Niet alleen omdat het leuk is, het is belangrijk om het chassis te blijven ontwikkelen.”

Thierry Delré wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Mir Raceline, Nek Racing Seats en K1-radiators.

Geïnteresseerde rijders of teams kunnen zich melden bij Thierry Delré. Wil je ook eens testen met de nieuwe TD Racing Kart, of wil je meer informatie over de TD kart contacteer Thierry! E-mailadres: [email protected].

Kijk ook eens op de website van TD Racing Kart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS