DTM

Sheldon van der Linde na raketstart vol zelfvertrouwen naar de overwinning op de Lausitzring + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2022 14:53

KLETTWITZ - Eerst klaarwakker, dan volledig gefocust en aan het eind vol vertrouwen: Sheldon van der Linde won de DTM-zaterdagrace op de DEKRA Lausitzring Turn 1 powered by Autohero. Voor de Zuid-Afrikaan van Team Schubert Motorsport was het de tweede overwinning in de DTM � en de eerste voor de nieuwe BMW M4 in het jubileumjaar van de Beierse fabrikant, die in 2022 50 jaar BMW M viert. De tweede plaats ging naar Luca Stolz (GER) in de HRT Mercedes-AMG voor Lucas Auer (AUT) in de WINWARD Mercedes-AMG en de Indi�r Arjun Maini in de tweede HRT Mercedes-AMG. Vijfde werd Maro Engel (GER, GruppeM Mercedes-AMG).

DTM-zaterdagrace op de DEKRA Lausitzring Turn 1 racewinnaar Sheldon van der Linden BMW M4

De Oostenrijker Auer neemt de leiding in het algemeen klassement over met 44 punten van Mirko Bortolotti (ITA/GRT Lamborghini), die een punt minder op zijn naam heeft staan. Met 38 punten volgt Sheldon van der Linde op de derde plaats, die zaterdag ook de Autohero Fastest Lap Award en dus een extra punt veiligstelde.

De sleutel tot de overwinning was een absolute raketstart voor Van der Linde, wiens oudere broer Kelvin (ABT Audi) een van de negen coureurs was die de race niet uitreed. In het acceleratieduel richting Bocht 1 passeerde de BMW-coureur Lucas Auer, die vanaf poleposition was gestart. Daarna verdedigde Sheldon van der Linde zijn eerste plaats zelfverzekerd tot het einde. "Ik kon niets doen tegen Sheldon. Helaas was onze pitstop ook niet perfect", vatte Auer samen. Van der Linde daarentegen was dolblij: "Vorig jaar was heel zwaar voor mij, ik finishte vaak niet eens. Om twee jaar na mijn eerste DTM-zege weer te winnen is natuurlijk uitstekend."

DTM-zaterdagrace op de DEKRA Lausitzring Turn 1 groot startveld veel toeschouwers

De talrijke toeschouwers op de baan beleefden veel race-actie met spannende duels, vooral achter de leiders, waar het volgepakte veld herhaaldelijk wiel aan wiel tegen elkaar vocht. Vooral de steile bocht Bocht 1, waar de DTM-sterren met bijna 250 km/u doorheen denderen, leverde herhaaldelijk spectaculaire beelden op. De klassementsleider na het openingsweekend in Portim�o, Mirko Bortolotti, scoorde waardevolle punten op de zesde plaats aan het einde. Achter hem zat Laurens Vanthoor (BEL) in de best geplaatste Porsche (SSR Performance) voor Ren� Rast (GER) in de beste ABT Sportsline Audi R8 en AlphaTauri AF Corse Ferrari-coureur Nick Cassidy (NZL). De kampioen van vorig jaar Maximilian G�tz (GER/WINWARD Mercedes-AMG) scoorde nog een punt met zijn tiende plaats.

Runner-up Luca Stolz kijkt al uit naar de volgende race op zondag op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero: "Er waren nog steeds twee AMG-coureurs die sneller waren dan ik in de kwalificatie, en daar wil ik zondag graag verandering in brengen." Goed voor de fans: 28 andere coureurs willen zich ook op zaterdag verbeteren � dus actie in de DTM is gegarandeerd op zondag (start om 13:00 uur, vanaf 13:00 live op ProSieben).

DTM-zaterdagrace op de DEKRA Lausitzring Turn 1 veel strijd achter koploper

DTM-zaterdagrace op de DEKRA Lausitzring Turn 1 Uitslag Race 1


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS