Karting • GK4 Kartseries

Rosanne den Drijver pakt dominante overwinning in GK4 Kart Series! "Dit is loon naar werken!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juni 2023 18:10

VENRAY – Na behoorlijk wat pech in het begin van het seizoen kreeg karttalent Rosanne den Drijver zondag eindelijk loon naar werken. De veertienjarige kartster uit Naaldwijk met Van Tuijl op haar kart, pakte zondag haar eerste overwinning van het seizoen. En hoe! Tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series domineerde ze de Honda 9PK Senioren-klasse en deed daarmee uitstekende zaken voor het kampioenschap. Ook pakte Rosanne de snelste racelap bij de senioren in 55.480.

Rosanne den Drijver en supporters


“Geweldig!”, zei een uitgelaten Rosanne na haar indrukwekkende race. “Ik was wel sneller dan de nummer twee en drie, maar het was in het begin wel moeilijk ze voor te blijven omdat zij slipstream hadden. Ik voelde de druk. Bij de start van de race kwam mijn kart niet zo snel op gang en sloot ik aan achter de nummer twee. Na drie rondjes voelde ik dat ik sneller was. Ik was toen nog wel een beetje zenuwachtig. Maar ik kreeg wel een steeds groter gat en toen wist ik dat het goed kwam.”

En zo kon de talentvolle rijdster eindelijk de pech van eerder dit seizoen van zich afschudden. Ze was namelijk al in twee eerdere races buiten haar schuld uitgevallen. Nu zat het haar eindelijk eens mee en kon Rosanne haar dominante snelheid omzetten in een welverdiende overwinning.

“Aan het begin van het seizoen werd al duidelijk dat we bij de top vijf behoorden, maar we hadden nooit het geluk aan onze zijde, deze keer gelukkig wel. Tijdens de volgende wedstrijd in Kerpen hopen we er opnieuw vooraan bij te zitten. Ik wil het liefst kampioen worden natuurlijk.”

Dat is per definitie moeilijk natuurlijk, maar Rosanne heeft er ook nog mee te maken dat ze een meisje is die tegen overwegend jongens strijdt. En dat merkt ze. “De jongens verdedigen meestal wel sterker naar mij dan tegen andere rijders omdat ik een meisje ben. Ze willen natuurlijk niet verliezen van een meisje.”

Rosanne den Drijver

Daar had de rijdster van topteam PdB Racing zondag gelukkig geen last van. Simpelweg omdat Rosanne hen de hele race te snel af was. Ook al hadden ze alles geprobeerd om dichterbij te komen. “De nummer twee en drie duwden elkaar op, maar op het rechte stuk was het gat steeds groot genoeg om ze achter me te houden.” Uiteindelijk finishte Rosanne met een voorsprong van bijna anderhalve seconde op de nummer twee.

Dat Rosanne zo snel was tijdens de race, had zich van tevoren al aangediend. In de eerste training snelde ze namelijk direct naar de eerste tijd. In de tweede training was ze ‘slechts’ zevende, maar dat kwam omdat zij samen met haar team een andere afstelling had geprobeerd. In de kwalificatie denderde Rosanne, die de kneepjes in de kartsport leerde op de KWM kartschool van Mathieu van Renssen en Berend van der Burg, daarna op de oude afstelling naar P2. “Toen wist ik dat ik de snelheid had om in de race om de overwinning te kunnen meedoen.”

Wel, dat bleek. Ook tot grote tevredenheid van Berend van der Burg, haar rijderscoach en data-analist. “Dit is waar we het hele jaar voor gewerkt hebben”, zei hij uitgelaten.” We hebben veel pech gehad, met twee uitvalbeurten. Dit is loon naar werken!”

Rosanne bedankt haar vader en moeder, KWM Kartscholen en Academy Team, Mathieu, Bob en Berend, haar team PdB Racing en haar sponsors. “Zonder de bedrijven autorijschool Stoer, BCC Fibercell, MeeGaa Substrates en Van Tuijl is het voor mij niet mogelijk mijn droom na te jagen. Ik wil van racen mijn beroep maken met als ultieme droom Formule-1 coureur worden. Dat kan ik niet alleen”, aldus Rosanne den Drijver.

Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS