Karting • GK4 Kartseries

Rosanne den Drijver knokt en wordt beloond met haar mooiste overwinning van het seizoen in de GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2023 12:50

GENK – Dat haar dominante zege in Venray geen toeval was, bewees kartster Rosanne den Drijver zondag in Genk op overtuigende wijze. De veertienjarige jongedame uit Naaldwijk met Van Tuijl op haar kart won ook de vierde ronde van de GK4 Kart Series. Het was haar ‘mooiste overwinning van het seizoen’ in de Formule Honda Senior-klasse.

Rosanne den Drijver en Team PdB en KWM kartscholen


Met opnieuw een overwinning begint haar teleurstellende start van het seizoen langzaam in de vergetelheid te raken. “De eerste wedstrijd van het seizoen was ook in Genk. Toen mocht ik op pole starten, alleen kon ik door een incident in de opwarmronde niet starten. Dat was heel erg balen. Nu heb ik revanche kunnen nemen!”

De opluchting was van haar gezicht te lezen. Alle pech lijkt definitief afgeschud en Rosanne kan eindelijk laten zien waartoe ze in staat is. Dat is heel wat, zo liet ze zondag zien tijdens een zeer sterke race. “Ik heb bijna de hele race op kop gelegen.” Al had ze in de beginfase moeten knokken om op die plek terecht te komen.

“Ik startte als vierde en viel jammer genoeg terug naar de zesde plaats”, legde ze uit. “Daarna zette ik gelijk mijn inhaalacties in. Want als je als zesde in een treintje gaat rijden, verlies je snel de aansluiting met de kop. Op een gegeven moment lag ik weer vierde. Ik bleef inhalen totdat ik op één lag. Ik vind het fijn op kop te rijden, want dan heb je vrij zicht.”

Ze vervolgde: “De nummer twee reed samen met me weg. In de slotfase haalde hij me in, maar in de laatste ronde haalde ik hem weer in. Ik dacht: ik gooi de kart ertussen en ik zie wel wat er gebeurt. Het was een mooie inhaalactie. Ja, dit was mijn mooiste race van het seizoen tot dusver!”

Dat ze die in Genk reed, was misschien geen toeval. Rosanne: “Dit is wel één van mijn favoriete banen. Je hebt hier veel inhaalpunten. Vooral bocht één is mooi, omdat je er heel laat kunt remmen.” Het hielp haar zondag in ieder geval weer een flinke stap in het klassement te maken.

Rosanne den Drijver wint in Genk na superrace


“Ik sta nu zevende. Het kampioenschap winnen, zal wel moeilijk worden maar het is niet uitgesloten. Als ik elke keer in de top vijf finish is het podium in ieder geval nog mogelijk.” Als ze de overige twee GK4-wedstrijden zo rijdt als zondag, moet dat mogelijk zijn, wist Rosanne. “Ik heb nu twee wedstrijden gewonnen van de drie waarin ik gefinisht ben.” Hoe het kan dat ze dit seizoen zo sterk rijdt? “Mijn monteur zorgt altijd voor een goede set-up en het komt ook door mijn rijden. Daar win ik ook veel tijd mee.”

De volgende GK4-race staat voor begin oktober op de planning. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België. Wat gaat ze in de tussentijd doen? “Ik rijd nog in het NK huurkarts en ik ga trainen bij mijn team KWM in Poeldijk. Maar ik heb nu al in gedachte de volgende GK4-wedstrijd!”

Rosanne bedankt haar vader en moeder, KWM Kartscholen en Academy Team, Mathieu, Bob en Berend, haar team PdB Racing en haar sponsors. “Zonder de bedrijven autorijschool Stoer, BCC Fibercell, MeeGaa Substrates en Van Tuijl is het voor mij niet mogelijk mijn droom na te jagen. Ik wil van racen mijn beroep maken met als ultieme droom Formule-1 coureur worden. Dat kan ik niet alleen”, aldus Rosanne den Drijver.

Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS