Karting • GK4 Kartseries

Rookie-kampioen Liewe Lathouwers scoort eerste zege in Honda Cadet-klasse tijdens seizoensfinale GK4 in Genk!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2023 02:51

GENK – Karttalent Liewe Lathouwers heeft afgelopen zaterdag de seizoensfinale van de GK4 Kart Series in de Honda Cadet-klasse op zijn naam geschreven. De zevenjarige piloot uit Herk-de-Stad was in de wisselende weersomstandigheden op het circuit van Genk oppermachtig en boekte zo zijn eerste overwinning in algemeen klassement. Het betekende dat hij winnaar van het rookieklassement werd en vice-kampioen in het algemeen klassement!

Liewe Lathouwers met vader en moeder

Liewe begon als snelste in de kwalificatie aan de dag en pakte zo poleposition voor de eerste heat. “Ik was blij met de snelste tijd, want dat betekende dat ik vooraan mocht starten”, vertelde de enthousiaste Liewe na afloop. In de eerste race leidde hij het grootste deel, maar gleed hij in de slotfase uit de baan en eindigde als vierde. In heat twee herstelde de beloftevolle rijder van het DFK Racing Team zich knap met een tweede plaats na enkele fraaie inhaalmanoeuvres.

Voor de beslissende finale heat mocht Liewe vanaf de tweede startplek vertrekken. Hij nam meteen de leiding en hield deze knap vast ondanks de moeilijke omstandigheden. "Het regende best hard, dus het was lastig om de baan op te blijven. Maar ik vind rijden in de regen juist leuk omdat ik dan snel ben", aldus de jonge Belg.

De overwinning in de laatste manche betekende een mijlpijl in zijn nog prille raceloopbaan, want nooit eerder wist Liewe het algemeen klassement te winnen in de Honda Cadet-klasse. Eerder had hij al weleens het rookie-klassement van het weekeinde gewonnen.

Liewe Lathouwers wint op de kartbaan in Genk

Dat hij zaterdag zo snel was geweest, had hem niet echt verbaasd, bekende de sympathieke jongeling op zijn thuiscircuit. “We wisten dat de snelheid er was, dus konden we misschien wel meedoen om de overwinning. Maar het is wel bijzonder om dan ook echt te winnen”, zei een trotse Liewe na afloop.

Zijn vader voegde toe: “Liewe traint ontzettend hard en dat betaalt zich nu uit. Hij heeft zich dit seizoen steeds verder ontwikkeld en we denken na over de volgende stap.” Daarmee doelde senior op de tweetaktkarts van de Mini Rookie-klasse. Liewe: “Ik train al vaak in een tweetaktkart. Dat is leuk omdat hij snel is.”

Vandaar ook dat de jonge Vlaming een dag later aan het vertrek stond van die klasse en een puike prestatie neerzette. "Om ervaring op te doen in een tweetaktkart en plezier te hebben”, wist Liewe. Senior: “Misschien met het oog op volgend jaar. We hebben de race gereden om er al eens van te proeven. En dat is heel goed bevallen. Hij werd vijfde van de 21!”

Wel, dat belooft wat voor volgend seizoen...

Liewe Lathouwers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Aditi, Thuisverpleging Deborah Lindekens, Architecte Els van Stapel, Props & Blades, Electro Geert Wijnants.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS