Karting • GK4 Kartseries

Ontketende Henri Kumpen pakt perfecte score in Genk bij GK4 Kart Series! “Dit voelt heel erg goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 augustus 2023 18:15

GENK – Voor Henri Kumpen kon het niet beter, zondag op het kartcircuit van Genk. Het tienjarige talent uit Hasselt snelde tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series naar de poleposition in de kwalificatie en de winst in alle drie de races in de Mini Rookie-klasse. Een perfect weekeinde dus voor de snelle zoon van Anthony Kumpen.

Henri Kumpen

“Dit voelt heel erg goed. We hadden een heel goed chassis”, glunderde Henri in het parc fermé nadat hij ook de finale had gewonnen. Dat was een compliment richting de crew, die de afstelling goed voor elkaar had. “Mijn papa en mijn mechanieker Johan waren heel veel aan de kart bezig. We hebben heel veel geprobeerd dit weekend. En ik heb zeker extra snelheid gekregen door mijn supporters op de tribune. Ik zag ze staan op de tribune.”

Zijn conclusie van het weekeinde was dan ook dat hij en zijn team EGP Racing ‘heel goed gegaan zijn’. “In de vrije training hadden we P3, dat was niet slecht. In de kwalificatie hadden we poleposition. De eerste heat wonnen we, de tweede heat ook en zo zijn we naar hier gekomen. Het was een perfect weekend, het beste weekend van het seizoen.”

Dat kan ook haast niet missen als je alles wint wat er te winnen valt. De verklaring voor zijn snelheid had hij dus al gegeven, maar wat zeker ook niet onvermeld mag blijven is dat Henri dit seizoen veel ervaring heeft opgedaan in Italië bij het topteam van Baby Racing. Daarvoor komt hij uit in het WSK en het Italiaans kampioenschap. “We trainen veel in Italië. Daarom wil ik Baby Racing heel erg bedanken, want bij dat team heb ik dit seizoen ook heel veel geleerd.”

Hoewel Henri dus vaak in Zuid-Europa te vinden is om een nog betere kartpiloot te worden, is hij ook veel in Genk te vinden. Als Hasseltenaar is dat vanzelfsprekend zijn thuisbaan “Ik train veel in Genk. Ik heb hier sowieso al meer dan driehonderd rondjes gereden. Ik vind het een mooie, leuke en uitdagende baan.”

Henri Kumpen

Met al die trainingsrondjes in het lijf, wist hij precies waar zijn rempunten lagen en waar hij weer op het gas kon. En dat leidde dus tot winst in de eerste twee heats en de poleposition voor de start van de finale. Vervolgens had de beloftevolle Vlaming een goede start. “Al startte de nummer twee nog net iets beter dan ik. Gelukkig haalde ik hem al snel in en daarna heb ik een groot gat gereden.”

Toch was hij nog niet zeker van de overwinning. Henri: “Levin Barbier was daarna heel snel en kwam vlak achter mij te rijden. In de laatste twee rondes haalde hij me in. Ik bleef heel dicht op hem en pakte hem nog in de laatste bocht terug. We kwamen langs elkaar over de streep. Ik had een halve kartlengte voorsprong. Ik had een iets betere exit omdat hij aan de buitenkant zat en ik aan de binnenkant.”

En zo won Henri alsnog de spannende finale en kon hij vol zelfvertrouwen vooruitblikken op zijn volgende race. Dat is de eerste ronde van de WSK Series Euro Series. Die wordt op 3 september gehouden op het circuit van Franciacorta. “Daar heb ik echt heel veel zin in!”

Henri bedankt zijn papa en mama, zijn mechanieker Johan, het EGP Racing Team en al zijn supporters.

Henri Kumpen wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
Quatra Oil
Heinz Performance Tuning
Time Mission
Speedwear.be

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS