Karting • GK4 Kartseries

Net voor de tweede keer vader geworden is Niels Koster nog altijd razendsnel: P1 bij Masters in de GK4 Kart Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2023 09:11

GENK – Ook al is hij net opnieuw papa geworden, karter Niels Koster heeft niet aan snelheid ingeboet. De 37-jarige Bestenaar denderde zondag in een groot startveld naar de winst in de Masters-klasse tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Genk was hij ouderwets snel. Zo keerde hij tevreden maar ook weer razendsnel huiswaarts voor de zoveelste kraamvisite.

Niels Koster

“Doordat ik acht weken geleden vader ben geworden, heb ik een wedstrijd in Kerpen moeten missen, maar ik ben terug met een nieuwe kart. Ik rijd nu in een Birel”, sprak de snelle Brabander tevreden. “Dit was mijn eerste race op dit merk en het is, samen met mijn monteurs Jeroen en Dennis Kramp meteen een goed begin geweest. Het gaat heel erg voorspoedig en dus ben ik daar heel erg blij mee.”

Heel veel meter had hij nog niet gemaakt met zijn Birel, maar de eerste weken in die kart zijn veelbelovend, zei Niels. “We hebben van tevoren twee keer hier getraind en een keer op het kartcircuit van Spa. Ik kan er heel goed mee uit de voeten, maar we moeten er nog wel wat vooruitgang mee boeken. Deze kart voelt wat lichter en soepeler om mee te rijden. Ik denk dat er nog heel veel te halen valt.”

Hij mag het racen nu dus combineren met zijn werk als succesvol dj én als vader van twee dochters. “Ik ben benieuwd of zij iets met karting willen gaan doen, maar ik hoop eigenlijk van niet. Dj’en hoeft van mij ook niet. Dan ben je heel vaak weg van huis. Ik heb geluk dat ik dit weekend een keer thuis ben. Dat ik kan gaan rijden. Ik heb ook weleens nachten dat ik sta te draaien en dan moet ik de volgende ochtend rijden. Dat werkt niet altijd mee. Karting is een hobby, iets om mijn hoofd leeg te maken en dat gaat heel goed.”

Toch heeft hij in een niet al te ver geleden even gedacht aan stoppen. “Anderhalf jaar geleden heb ik een ongeluk gehad tijdens de eerste race van het NK. Ik was over de kop gegaan en brak daarbij mijn knie. Daarna heb ik wel even mezelf afgevraagd of ik zou doorgaan of niet, maar karten is voor mij een uitlaatklep. Ik haal er zoveel plezier uit. Even iets heel anders doen. Zodra de helm dichtgaat, is de angst weg. Tuurlijk denk ik wel aan mijn dochters en zorg ik er wel voor dat ik niet te ver ga op de baan.”

Niels Koster

Aan snelheid heeft hij in ieder geval niets ingeboet, zo bewees hij zondag in Genk wel. Zijn racedag begon al goed met P2 in zijn klasse tijdens de kwalificatie. Al had die wel iets beter gemoeten, meende Niels. “Daarna begon het tijdens de start van de eerste race te regenen en we stonden allemaal op slicks. Ik had toch nog veel grip, maar ik kreeg een beuk en ben daardoor teruggevallen. Daarna ben ik terug naar voren gereden totdat iemand voor me spinde. Ik viel terug naar de laatste plaats en moest mijn kart weer aanduwen. Uiteindelijk ben ik toch weer naar de eerste plaats gereden in mijn klasse.”

Race twee was eveneens nat. En ook daar was Niels de snelste in zijn categorie. “Die wedstrijd ging hartstikke goed met goede inhaalacties. De bandenspanning was heel goed”, zei hij tevreden. “En tijdens de derde race was de baan weer droog en gingen alle remmen los. Ik heb lekker gevochten met de SuperShifters en de KZ2s die lichter zijn en meer vermogen hebben. De kart lag echt top. De balans was goed, de motor liep als een raket. Het was genieten. Het was het hele weekend genieten.”

Niels’ volgende raceweekeinde is de vierde ronde van het NK van Chrono Karting op het circuit van Spa. Een mooie wedstrijd om zichzelf te meten voor het belangrijkste doel van het seizoen. Hij wil kort daarna namelijk het WK in Wackersdorf rijden. “Met mijn werk is daar meedoen nog wel een uitdaging, maar ik wil er heel graag aan meedoen. “We zijn al volgas aan het trainen.”

Niels bedankt Jeroen en Dennis Kramp. “Ze helpen me super. Ze creëren rust waardoor ik alleen maar hoef te rijden en te focussen.”

Niels Koster wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Clean Nutrition - Joel Beukers
GNTLBright - Car detailing company
Array1
MrFast - Influencer
GALVIN - Elektrolytisch verzinken
SKS Group - Adviesbureau Bouwconstructies
KART KINGS - Karting webshop
MATS
SneakerFreaks
Frequencerz
De Pitbox - Sim racing center
Media Supply - karting stickers & designs
QGroup
REBELS.IO

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS