DTM

Na de spectaculaire opening in Oschersleben trekt de DTM komend weekend naar het noorden, de Lausitzring!

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2024 09:01

Na de spectaculaire opening in Motorsport Arena Oschersleben trekt de DTM naar het noorden, naar Dresden. De tweede ronde van het 40-jarig DTM-jubileumseizoen vindt komend weekend plaats op de DEKRA Lausitzring van 24 tot 26 mei. Na zijn eerste DTM-overwinning reist Luca Engstler van Lamborghini Team Liqui Moly by GRT als kampioenschapsleider naar Neder-Lausitz, waar de focus ook op Maximilian Paul zal liggen. Het raceweekend is een thuisevenement voor de Lamborghini-coureur uit Dresden.

DTM 40 jaar Tribune_Lausitzring

Spectaculaire autosport gegarandeerd
Als alle deelnemende coureurs van wereldklasse met hun raceauto's door de alle actie overstijgende eerste bocht 1 denderen, wordt het krap op de Lausitzring. De steile bocht "Turn1" heeft het allemaal: een uitdaging voor iedereen, een adembenemend hoogtepunt voor elke fan. In tweetallen, drieën of zelfs met z’n viertjes jagen de raceauto's van Audi, BMW, Mercedes-AMG, Ferrari, Lamborghini en voor het eerst Porsche met zo'n 250 km/u door deze magische eerste bocht waarbij de toeschouwers vanaf de torenhoge, 36 meter hoge hoofdtribune het beste zicht op het spektakel hebben.
Nieuwe tijd, hetzelfde spektakel.
Wanneer de DTM de DEKRA Lausitzring aandoet voor de tweede ronde van het seizoen, zal de zaterdagrace later plaatsvinden dan normaal. De derde race van de DTM van dit seizoen begint om 16:30 uur. Deze latere starttijd vermijdt een botsing met de halve finale van het wereldkampioenschap ijshockey, waarbij het Duitse nationale team heel goed betrokken zou kunnen zijn en net als de DTM ook live op ProSieben te zien zal zijn. De race op zondag begint om 13:30 uur.

DTM 40 jaar startveld 2024

Raceweekend in Zandvoort
Ook tijdens het raceweekend in Zandvoort (7 t/m 9 juni) zullen er afwijkende starttijden zijn. De race op zondag aan de Nederlandse Noordzeekust begint om 17:00 uur, terwijl de race op zaterdag zoals gewoonlijk om 13:30 uur begint. De testdag voorafgaand aan de 24 uur van Le Mans vindt in hetzelfde weekend plaats en er zullen veel DTM-coureurs bij betrokken zijn. Door de starttijd voor race zes van de DTM 2024 te wijzigen, kunnen die DTM-coureurs het verplichte aantal ronden in Frankrijk voltooien.

Vakantieparadijs
In het gebied waar vroeger een enorm bruinkoolveld lag, is de Lausitzring tegenwoordig niet de enige attractie. Het grootste waterlandschap van Europa is er gecreëerd, een door de mens gemaakte aangelegenheid. Het omvat diverse meren en bevaarbare kanalen. Een vakantieparadijs midden in een nog jonge reisbestemming. Zwemmen, varen, zeilen, fietsen en nog veel meer. En autosport natuurlijk. Van de Lausitzring naar Berlijn is het slechts 130 kilometer, naar Dresden is het slechts 60 kilometer. De twee steden zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf het circuit, via de aangrenzende snelwegoprit naar de A13. De twee steden bieden luchthavens, mooie hotels, veel cultuur en bezienswaardigheden.

Unieke 360 graden ervaring
De indrukwekkende tribune is het herkenningspunt van de Lausitzring. Het monumentale bouwwerk is 36 meter hoog en torent hoog boven het gehele complex uit. En een tribunestoel, die niet eens noodzakelijkerwijs op de bovenste rijen hoeft te staan, zorgt voor een indrukwekkend panoramisch zicht op het racecircuit inclusief de pitlane. Een unieke 360 graden ervaring. Een DTM-weekend op de Lausitzring is voor bezoekers een bijzondere ervaring vanwege de vele, toeristische mogelijkheden!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS