Formule 1

Mercedes heeft opvolger Lewis Hamilton al in huis: "Hij bezit alle kwaliteiten, hij is van staal en..."

Uitgegeven door Bart • 25 april 2020 07:41

Als Lewis Hamilton dit jaar een nieuw contract gaat ondertekenen, zal dat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste contract als Formule 1-coureur zijn. Mercedes zal dus op korte termijn na moeten gaan denken over een opvolger van de zesvoudig wereldkampioen. Volgens Williams-teambaas Claire Williams heeft de Duitse renstal de opvolger van Hamilton al in huis. Namelijk George Russell. De 22-jarige Brit maakte vorig jaar zijn debuut in de F1, maar kon vanwege de dramatische auto nooit om de punten meestrijden.

George Russell


Indruk maken deed Russell wel, want hij versloeg teamgenoot Robert Kubica met groot verschil. "George bezit alle kwaliteiten, hij heeft het complete pakket", zegt Williams in de Daily Express. "Hij lijkt vanaf de buitenkant een aardige jongen, maar hij is van staal en dat heeft hij geleerd van zijn ouders. Hij heeft het niet makkelijk gehad in zijn weg naar de Formule 1 en zijn ouders hebben het ook niet makkelijk gehad om hem op dat punt te krijgen. Op dat vlak lijkt hij wel op Lewis Hamilton. Als het je niet makkelijk aangewaaid krijgt, maakt dat je hongerig en dan ga je ervoor vechten."

George Russell tekende begin 2017 een contract voor het opleidingsteam van Mercedes, iets wat Esteban Ocon twee jaar daarvoor deed. De Fransman kon niet langer wachten en koos voor Renault, maar wist ook dat Russell eraan zit te komen. "George kan nog steeds veel leren, hij moet nog groeien, maar is ook nog maar 22 jaar oud. Hij heeft nog een lange weg voor zich in deze sport."

Williams won negen keer de constructeurstitel in de Formule 1, maar de laatste titel dateert van 1997. Toen was Russell nog niet eens geboren. De plaatsvervangend teambaas hoopt de getalenteerde coureur nog wat langer bij Mercedes weg te houden. "George is een belangrijk onderdeel van ons team. Ik wil hem een dermate goede auto geven dat hij niet om zich heen gaat kijken."

"Hij heeft een langdurig contract bij ons en ik verwacht dat hij tot die tijd voor Williams zal rijden. Maar Mercedes is Mercedes en ik zal een coureur nooit in de weg staan als zo'n geweldige kans zich voordoet. Zeker als ons team niet competitief is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS