Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Marcus Armstrong komend seizoen in actie voor Hitech

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 januari 2022 07:02 • Print artikel

Marcus Armstrong komt ook komend jaar weer uit in de Formule 2-klasse. Hij ruilt het team van DAMS in voor het team van Hitech.

Marcus Armstrong

Armstrong werd de afgelopen twee seizoenen in de opstapklasse naar de Formule 1 dertiende in het klassement. In 2020 kwam hij uit voor het team van ART, afgelopen seizoen reed hij voor DAMS en maakt nu de overstap naar het Britse Hitech. Hij behaalde vorige maand zijn eerste overwinning in de Formule 2. Armstrong wist in Saudi-Arabië de eerste sprintrace van het weekend te winnen.

Armstrong was vier jaar lang onderdeel van de Ferrari Driver Academy, aan het eind van 2021 namen ze afscheid van elkaar. Bij Hitech zal Armstrong het op moeten nemen tegen Juri Vips, de Red Bull junior die vorig seizoen drie van de vier overwinningen voor het team bij elkaar sprokkelde.

“De teambaas van Hitech Oliver Oakes heeft me een paar jaar geleden naar Europa gehaald en ik heb Hitech dus ook eerder gezien”, zo vertelde de Nieuw-Zeelander.

Volgens de 21-jarige coureur uit Christchurch is het team de afgelopen seizoen ‘een power house van de F2 en F3 geworden.’

Met de verschuiving van Armstrong naar Hitech zijn er nog vijf stoeltjes vrij in de Formule 2 voor komend seizoen.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS