DTM

Lucas Auer over zijn DTM-thuisronde in Spielberg: "De overwinning zou geweldig zijn, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 september 2022 12:42

München/Spielberg - Lucas Auer wordt beschouwd als de eerste kanshebber voor een thuiszege op de DTM Red Bull Ring powered by REMUS in het komende weekend van 23 tot en met 25 september. De Tiroler in de WINWARD Mercedes-AMG is momenteel de best geplaatste Oostenrijker in de DTM en staat als tweede genoteerd in het klassement. "Ik zou blij zijn met een podiumplaats, een overwinning zou natuurlijk helemààl geweldig zijn", legde de 29-jarige uit tijdens de DTM-persconferentie. Auer is er echter van overtuigd dat de titelbeslissing pas in de laatste ronden van de race van zondag zal vallen, tijdens de finale op de Hockenheimring op 7 tot en met 9 oktober. "Het veld is zo sterk, iedereen zit zo dicht bij elkaar." Zowel Auer als zijn landgenoten Philipp Eng (Schubert BMW) en Thomas Preining (KÜS Porsche) en Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini) zijn volledig gefocust op de twee races op de Red Bull Ring (zaterdag en zondag vanaf 13:00 CEST live op ProSieben): "Ik verwacht twee spectaculaire races", legde Philipp Eng uit Salzburg uit.

DTM Red Bull Ring powered by REMUS podium Spa Preining, Olsen, Auer
De droom van DTM-thuiszege op de Red Bull Ring leeft: Lucas Auer (rechts) en Thomas Preining (links), met Spa-winnaar Dennis Olsen (NOR) ertussenin.

Philipp Eng is een teamgenoot van Sheldon van der Linde, die als soevereine leider van het DTM-rijdersklassement naar Stiermarken afreist. "Sheldon doet ongelooflijk werk! Hij is zo snel en heel consequent", zegt Eng over zijn Zuid-Afrikaanse teamcollega. En Eng benadrukt nog een punt: "Hij is een buitengewone teamgenoot. De samenwerking is helemaal open, we helpen elkaar." Voor zijn thuiswedstrijd wil Eng naar huis gaan met het gevoel dat hij huis gepresteerd heeft. "Ik heb het podium al een tijdje niet meer gezien." Aan de andere kant lijkt Nick Cassidy deze knoop onlangs te hebben doorbroken met een overwinning in België. "Dit was pas mijn vijfde DTM-weekend dit seizoen. We verbeterden de Ferrari en ik vond mijn ritme." De Nieuw-Zeelander, die in een Ferrari van het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team rijdt, geniet van de DTM. "Ja, de DTM is een ongelooflijke kans voor mij en ik geniet er echt van." Op de Red Bull Ring houdt hij van de snelle bochten. "Vooral de laatste bocht van dit circuit is heel bijzonder", zegt Nick Cassidy.

DTM Red Bull Ring powered by REMUS startveld Spa

"Het is gaaf dat wij Oostenrijkers zo'n geweldig evenement hebben", zegt Norisring-winnaar Thomas Preining. Ook hij droomt van een thuisoverwinning. De Porsche-fabrieksrijder begint met een unieke helm in het ontwerp van zijn voormalige teambaas Walter Lechner, die eind 2020 overleed. "Het is iets speciaals voor mij om te concurreren met deze helm ter ere van Walter Lechner."

DTM Red Bull Ring powered by REMUS Ferrari voor BMW

Het Grasser Racing Team uit Knittelfeld heeft de kortste reis naar de Red Bull Ring. "Het is fijn dat we allemaal thuis kunnen slapen. Maar bovenal kijken we uit naar de vele fans", zegt GRT-teambaas Gottfried Grasser. "We houden van de DTM. De concurrentie is ongelooflijk zwaar en de prestaties van de pitstop maken het verschil."

Grasser en GRT-coureur Mirko Bortolotti (ITA), momenteel vierde in het klassement, willen "zoals bij elke race" het maximale uit het F1-circuit in Spielberg halen, maar teambaas Grasser geeft toe: "Winnen zou geweldig zijn." Het zou de eerste DTM-overwinning zijn voor GRT en Lamborghini.

DTM Red Bull Ring powered by REMUS Mirko Bortolotti Lamborghini Spa

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS