DTM

Lucas Auer en Thomas Preining behouden vierde en vijfde plaats in de DTM-race op Spielberg

Uitgegeven door Peter Vader • 25 september 2022 09:01

SPIELBERG - De twee Oostenrijkers Lucas Auer (Mercedes-AMG Team WINWARD) en Thomas Preining (K�S Team Bernhard Porsche) staan alsnog geklasseerd op de vierde en vijfde plaats in de DTM Red Bull Ring-race van zaterdag. Op deze posities waren de twee lokale helden ook over de finish gekomen, maar door tien seconden strafpunten stonden ze aanvankelijk op de negende en tiende plaats. Deze twee tijdstraffen zijn echter door de sportcommissarissen opgeheven, waardoor het oorspronkelijke resultaat is hersteld. In het geval van Auer bleek dat een geregistreerde snelheidsoverschrijding door GPS in de pitstraat niet juist was vanwege een defect. Preining had een tijdstraf gekregen voor voertuigcontact bij het inhalen van Nico M�ller (SUI, Rosberg Audi), maar na een controle besloten de sportcommissarissen op basis van video-opnames ook dat geen enkele coureur de volledige verantwoordelijkheid draagt voor het incident.

DTM Red Bull Ring Auer, Engel, Preining
Be�nvloed door beslissingen van de sportcommissarissen op de DTM Red Bull Ring powered by REMUS: Lucas Auer (AUT) in de #22 WINWARD Mercedes-AMG, Maro Engel (GER) in de #88 GruppeM Mercedes-AMG en Thomas Preining (AUT) in het #24 K�S Team Bernhard Porsche

De beslissingen hebben ook een impact op de tussenstand van het kampioenschap. Lucas Auer scoort nu 110 punten en staat dus op punten gelijk met de Italiaan Bortolotti, die de race in de GRT Lamborghini afsloot achter Nick Cassidy (NZL) in de AlphaTauri AF Corse Ferrari en Ren� Rast (GER) in de ABT Audi op de derde plaats. Omdat Auer, in tegenstelling tot Bortolotti, dit seizoen al een zege achter zijn naam heeft staan en daarmee het betere individuele resultaat, schuift de Oostenrijker op naar de derde plaats achter Sheldon van der Linde (RSA, Schubert BMW,) met 130 en Rast met 117 punten. Achter Bortolotti op de vierde plaats is Preining de nieuwe vijfde (91)

Daarnaast gaven de sportcommissarissen vervolgens opdracht tot een plaatswissel tussen Kelvin van der Linde (RSA, ABT Audi) en Maro Engel (GER, Mercedes-AMG Team GruppeM), omdat Van der Linde bij het inhalen van Engel een voordeel had behaald door de baanlimieten te overschrijden. Engel en Van der Linde staan nu dus op de zevende en achtste plaats.

De 14e en op twee na laatste DTM-race van het seizoen begint zondag om 13:30 uur op de Red Bull Ring (vanaf 13:00 uur live op ProSieben).

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS