Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Loris Hezemans maakt komend weekend debuut in NASCAR Cup Series: "Voelt nog steeds ongelooflijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 maart 2022 19:20

Loris Hezemans heeft twee NASCAR Whelen Euro Series kampioenschappen op zijn naam staan en komende zondag maakt de Nederlandse-autocoureur zijn debuut in de NASCAR Cup Series op het Circuit of The Americas in Texas. Hij komt uit voor Team Hezeberg in de nummer #27 Ford Mustang. Hezemans is de tweede EuroNASCAR kampioen die mee zal draaien in de hoofdklasse van het NASCAR-kampioenschap.

Loris Hezemans


Hezemans zal op zes roadcourses in actie komen tijden het NASCAR Cup Series kampioenschap in 2022. Daarnaast komt hij ook nog in actie op een aantal ovals. “Het idee dat ik mijn debuut in de NASCAR Cup-serie zal maken, voelt nog steeds ongelooflijk! Van het kijken naar veel van de geweldige coureurs op tv tot het nu kunnen concurreren in een Cup-serierace met hen is een geweldige ervaring en iets waar ik erg blij mee ben. Daar ben ik echt dankbaar voor”, aldus Hezemans.

“Mijn belangrijkste focus voor het weekend zal zijn om zo nauw mogelijk met het team samen te werken aan onze lange termijn set-up voor de race, verder gaat het erom mijn circuitervaring zo goed mogelijk toe te passen en ervoor te zorgen dat zelfs de kleinste fouten behouden blijven tot een minimum. Vanaf de Next Gen-test op de Charlotte Roval in 2021 kon ik competitieve rondetijden neerzetten, nu zal de grote focus liggen op het samenstellen van alles en proberen ons resultaat te maximaliseren”.

Hezemans won tweemaal het EuroNASCAR kampioenschap, in 2019 en 2021. Naast twee Junior Trophy-titels. Hij behaalde 11 raceoverwinningen, negen poleposition en maar liefst 24 podiumplaatsen in zijn 45 EuroNASCAR PRO-starts.

Team Hezeberg is een samenwerking tussen Toine Hezeberg en Ernst Berg. Het is het eerste team dat de overstap maakte van de NASCAR Whelen Euro Series naar de NASCAR Cup Series. Het team deed met Formule 1-kampioen, Indycar-kampioen en tweevoudig NASCAR Whelen Euro Series winnaar Jacques Villeneuve dit seizoen mee aan de Daytona 500. Hij eindigde op de 22ste positie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS