Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Vittorio Ghirelli pakt zege voor Team Bleekemolen, Legends winst voor Michael Bleekemolen

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2023 18:32

Vallelunga - Vittorio Ghirelli heeft Team Bleekemolen de overwinning gebracht tijdens de derde ronde van de EuroNASCAR Pro. De Italiaan reed zondag in eigen land op het Autodromo di Vallelunga naar zijn tweede zege ooit op het hoogste niveau van de NASCAR Whelen Euro Series. Voor Sebastiaan Bleekemolen zat er dit weekend geen topklassering in, maar Melvin de Groot en Michael Bleekemolen stonden wel op het podium. De Groot eindigde tijdens de eerste race van de EuroNASCAR 2 op zaterdag als tweede Legend. Een dag later bij de tweede race beklom Michael Bleekemolen de hoogste trede van het Legends-klassement.

Michael Bleekemolen


In de hitte van het Autodromo di Vallelunga, waar de temperatuur in de auto opliep tot 75 graden, was de #72 auto van Ghirelli en Michael Bleekemolen het hele weekend snel. Aan de andere kant van de pitbox had de #69 Ford Mustang van Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot meerdere problemen en was de snelheid niet aanwezig. Sebastiaan Bleekemolen reed in de eerste race van de EuroNASCAR Pro naar de dertiende positie, maar kon in de tweede race niet starten door een crash van De Groot in de tweede race van de EuroNASCAR 2.

Sebastiaan Bleekemolen genoot van de overwinning van Ghirelli voor Team Bleekemolen. "Vittorio reed fantastisch en ging in eigen land vol voor de overwinning. In de eerste race maakte hij nog een foutje, maar in de tweede race pakte hij een verdiende overwinning. Het was een weekend met twee gezichten. De #72 auto ging het hele weekend goed en de #69 had het hele weekend veel pech. Het was een optelsom van allerlei details, waardoor het voor mij een frustrerend weekend was. We dachten dat we de auto helemaal klaar hadden, maar we hebben die punten niet op tijd kunnen oplossen."

Sebastiaan Bleekemolen


De Groot kwam er op de startgrid voor de tweede race achter dat hij een lekke band had. Sebastiaan: "In de EuroNASCAR willen ze het voor iedereen zo leuk mogelijk houden. We hadden de hoop dat we de band nog zouden mogen wisselen, maar we waren net te laat. Melvin moest uit de pits starten en achteraan aansluiten. Zo kwam hij in die startcrash terecht, hij kon die auto's niet meer ontwijken. Het chassis was op meerdere punten gescheurd en dat was gewoon super zuur, want ik kon niet meer starten in de EuroNASCAR Pro. Mijn vader reed via het gras fantastisch om die crash heen en werd eerste Legend."

Michael Bleekemolen eindigde in de EuroNASCAR 2 overall op P13 en P9. "Het was een redelijk weekend. Na twee rondjes in de kwalificatie had ik een gebroken aandrijfas waardoor ik achteraan moest starten. In de eerste race ben ik naar P13 opgeklommen en in de tweede race ben ik negende geworden. Daarmee was ik eerste bij de legends. Een mooi podium in een mooi weekend, maar het was wel zonde dat Melvin in die crash terechtkwam."

Michael Bleekemolen


Sebastiaan Bleekemolen keek al graag vooruit naar de volgende race op 26 en 27 augustus op het Autodrom Most in Tsjechië. "Dit weekend biedt veel perspectief voor het weekend in Most. Vorig jaar heb ik daar gewonnen en eerder stond ik daar ook op het podium. In Most gaat onze auto als de brandweer. Door de samenwerking met Vittorio en Melvin verwacht ik dat we daar een super weekend tegemoet gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS