Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

28 fulltime auto's zijn bevestigd op de 2024 EuroNASCAR grid

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 april 2024 00:02

Met de aftrap van het seizoen 2024 van de NASCAR Whelen Euro Series op 13 en 14 april in Spanje op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, onthulde EuroNASCAR een volledige grid van 28 auto's die bevestigd zijn om fulltime deel te nemen aan het kampioenschap, opgesteld door 17 teams die negen verschillende landen vertegenwoordigen. De honger naar puur racen is groot en er zijn verschillende parttime projecten in ontwikkeling die in de loop van het seizoen aan de start zullen verschijnen.

2024 EuroNASCAR

Met niet minder dan elf teams die in het verleden minstens één race hebben gewonnen, zal het niveau van de competitie hoger dan ooit zijn en RDV Competition zal het Teams Championship verdedigen onder een nieuw format dat binnenkort wordt aangekondigd. Het team onder leiding van Franck Violas keert terug op de grid met de #3 Chevrolet Camaro onder leiding van rijzende ster Paul Jouffreau, die verschillende records vestigde tijdens zijn EuroNASCAR 2-titelstrijd in 2023. Het Franse team krijgt een nieuw gezicht in EuroNASCAR 2: Patrick Schober, net klaar met zijn eerste NASCAR-raceoverwinning.

De Italiaanse krachtpatser CAAL Racing komt met twee auto's, de #54 en #88 Chevrolet Camaro's, met regerend EuroNASCAR PRO-kampioen Gianmarco Ercoli in de line-up. De Italiaan wordt gekoppeld aan de Belgische coureur Sven Van Laere.

Team Bleekemolen uit Nederland heeft het grootste wagenpark op de grid met vier auto's, de #11, #66, #69 en #72, bestuurd door een internationale groep coureurs, terwijl Marko Stipp Motorsport voor het eerst is uitgebreid naar drie fulltime auto's - allemaal Camaro's, genummerd #46, #47 en #48 - met de ambitie om verder te klimmen op de ladder in alle klassementen.

2024 EuroNASCAR grid

Naast CAAL Racing zullen nog vijf teams elk twee auto's inzetten. Vaste titelkandidaat Hendriks Motorsport zet de #50 Toyota Camry en de #7 Ford Mustang op de grid, terwijl de Italiaans-Monegaskische joint venture Academy / Alex Caffi Motorsport de #1 Ford Mustang en de #5 EuroNASCAR FJ inzet. Speedhouse uit Frankrijk keert terug met de #14 en #33 Ford Mustangs en na twee overwinningen in zijn debuutseizoen bevestigt het Duitse team Bremotion de #99 Chevrolet Camaro en breidt het uit met de #77 Chevrolet Camaro. Club Motorsport keert terug met opnieuw twee Camaro's, de #43 en de #55.

Een van de meest succesvolle teams in EuroNASCAR, PK Carsport uit België, zal één auto opstellen - de #24 Chevrolet Camaro - net als het Zwitserse team Race Art Technology met de #34 Chevrolet Camaro, 3F Racing uit Duitsland met de #30 Chevrolet Camaro, Double V Racing uit Italië met de #27 Ford Mustang, Vict Motorsport met de #8 Chevrolet Camaro en Team Japan Needs24 met de #74 Toyota Camry. Lux Motorsport uit Schotland maakt zijn NASCAR-debuut met de #21 Chevrolet Camaro, terwijl Granducato Speed uit Italië de #90 Chevrolet Camaro inzet.

2024 EuroNASCAR grid

De elfde editie van de NASCAR GP Spanje in Valencia gaat op donderdag 11 april van start met de traditionele proloog voorafgaand aan het seizoen en een nieuwe parade in de stad zodat de fans de coureurs en teams kunnen leren kennen voordat ze zich tijdens het weekend bij de unieke EuroNASCAR-paddock voegen. De kwalificatie en alle races worden live uitgezonden op het EuroNASCAR Youtube-kanaal en op vele tv-zenders over de hele wereld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS