Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Jenson Button over NASCAR-debuut: "Het was een emotionele achtbaan!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 13:15

Jenson Button maakte zondag zijn debuut in de NASCAR Cup Series en eindigde op een knappe achttiende plaats op het Circuit of The Americas in Austin, Texas. De voormalig Formule 1-kampioen kwalificeerde zich op 24e positie voor de EchoPark Automotive Grand Prix en wist zijn Ford Mustang gedurende de 86 ronden durende race heel te houden. Button stond op de grid naast Kimi Räikkönen, en de twee reden het grootste deel van de race in elkaars buurt. Räikkönen kwalificeerde zich net voor Button op de 22e plaats. Räikkönen eindigde op P29.

Jenson Button

Button noemde de ervaring een emotionele achtbaan. In het begin van de race had hij het zwaar en lag hij achteraan, maar hij wist zich te herpakken en reed uiteindelijk een sterke race. “Ik ben nog nooit zo vaak door een bocht met twee auto's breed gereden. Het was moeilijk om mijn auto op de juiste plek te krijgen en elke keer had ik het fout. Normaal gesproken, als je een bocht een beetje langzamer neemt, probeert niemand je aan de buitenkant in te halen omdat ze de volgende bocht niet halen. Maar hier wel, omdat ze een wiel aan de binnenkant krijgen voor de volgende bocht en als je instuurt, spin je. Het eerste deel van de race was echt slecht. Het was beschamend voor mij. Ik dacht: 'Oké jongens, we moeten pitten, nieuwe banden halen en ik heb lucht nodig. Ik heb wat frisse lucht nodig.' Ik kreeg dat en ik was blij met het tempo en de consistentie. Ik heb een paar auto's ingehaald, wat leuk was. We hadden een beetje pech met de safety car omdat het net twee ronden voor ons raam was. We hebben gepit en daarna was het chaos. We hebben ook een paar veranderingen doorgevoerd die gewoon niet werkten.”

Button had het ook zwaar vanwege de hitte op het circuit. Hij moest meerdere keren stoppen om af te koelen en zichzelf te hydrateren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS