Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

De test van het 2024 Drivers Recruitment Program een groot succes - Andres Beers: "Prachtige dag!"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 maart 2024 10:00

De NASCAR Whelen Euro Series voltooide de tweede etappe van de nieuwste editie van het Drivers Recruitment Program, met elf piloten die op 29 februari en 1 maart deelnamen aan de tweedaagse ontdekkingssessie op EuroNASCAR's testcircuit Fontenay Le Comte. De slechte weersomstandigheden, met hevige regenval in het gebied, ontmoedigden de organisatie en de coureurs niet, die allemaal versteld stonden van de geweldige bestuurbaarheid en de pure sensaties die de 400 pk sterke EuroNASCAR-auto zonder elektronische hulpmiddelen bood.
Tegelijkertijd legde de EuroNASCAR-organisatie meer dan 1000 km af op het evolutiepakket van 2024, waarmee de verbeteringen aan de officiële Europese NASCAR-auto verder werden gevalideerd.

NASCAR Whelen Euro Series 2024 Drivers Recruitment Program

De elf coureurs die achter het stuur kropen tijdens de laatste 2024 Drivers Recruitment-tests waren de volgende: Matthias Beckwermert (GER), Andres Beers (BEL), Veeti Rajala (FIN), Max Marzorati (UK), Anthony Fournier (FRA), Bruno da Costa (BRA), Kelvin Hassell (UK), Daniel Boys (UK), Simone Giussani (ITA), Alessandro Bollini (ITA) en Marco Furiani (ITA).

De nieuwe coureurs werden tijdens hun eerste ervaring in een EuroNASCAR-auto begeleid door zowel EuroNASCAR President - CEO Jerome Galpin als Lux Motorsport-coureur Jack Davidson, die in 2024 de titel in het EuroNASCAR 2-kampioenschap zal veroveren. "Het waren twee briljante dagen waarin we nieuwe mogelijke coureurs voor de EuroNASCAR-series hebben ontmoet en verschillende tips en aanwijzingen hebben gegeven. Het waren niet de makkelijkste dagen, want beide dagen waren erg nat, maar alles verliep soepel," aldus de Schot.

"Het was fantastisch!" zei Matthias Beckwermert na het testen van de Pure Racing-auto's. "De jongens hebben de auto's prachtig afgesteld en het circuit was mooi en bochtig. Het weer was best interessant toen we er voor het eerst mee reden, maar we hebben veel vertrouwen opgebouwd. Elke coureur met wie ik heb gesproken, vond de auto geweldig en nu is het aan ons om uit te zoeken hoe we met deze auto's moeten omgaan om de rondetijden te halen. Het was erg leuk, de organisatie was fantastisch en ik kom graag terug!"

NASCAR Whelen Euro Series 2024 Drivers Recruitment Program

"Het was een prachtige dag om mijn eerste test in een NASCAR-auto te maken!", zegt de 16-jarige karter Andres Beers uit België. "Ik voelde me echt zelfverzekerd en snel in elke ronde die ik draaide, ik heb geleerd van de feedback die de auto geeft. Het is een uitdaging om in de regen te rijden, maar ik heb me goed aangepast. De auto deed het goed en ik hoop dat ik de auto in droge omstandigheden kan testen."

"Wat een fantastische ervaring in het NASCAR Whelen Euro Series Driver Recruitment Program," verklaarde Max Marzorati, de getalenteerde opkomende coureur uit Groot-Brittannië. "Zodra je aankomt op het circuit word je begroet door de warmte van het EuroNASCAR-team, ze zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en creëren een geweldige vriendschappelijke sfeer tussen de coureurs waardoor je het gevoel krijgt dat je iedereen in de serie al jaren kent. Het geluid schreeuwt om echte raceauto's, al het lawaai en de trillingen die jonge jongens en meisjes enthousiast maken om überhaupt in de autosport te stappen."

"De auto is ontzettend leuk om mee te rijden. Hij is voorspelbaar en vergevingsgezind, maar toch voel je echt het immense vermogen van de V8-motor als je auto grip verliest en je gecontroleerd uit de bochten glijdt en zonder elektrische hulpmiddelen voel je je echt één met de auto. Het is puur racen, want het is puur jij en de auto, het is rauw en puur. Het is echt een geweldige dag en kennismaking met EuroNASCAR en ik raad het iedereen aan die op een kosteneffectieve manier kennis wil maken met deze opwindende en echte pure raceserie."

NASCAR Whelen Euro Series 2024 Drivers Recruitment Program

De recente DRP-sessie gaf EuroNASCAR ook de kans om het technische pakket voor 2024, dat op 31 januari werd aangekondigd en met de start van het nieuwe seizoen wordt geïntroduceerd, verder te testen. Het evolutiepakket omvat herziene spindels aan de voorkant en nieuwe achterveren voor betere rijeigenschappen, nieuwe louvres in de motorkap voor een betere warmtehuishouding in de motorruimte en een nieuwe carbon ventilatieopening op het dak voor betere koeling van de cockpit. Met verschillende coureurs achter het stuur voltooide de EuroNASCAR-organisatie naast de twee DRP-dagen in Fontenay nog een volledige testdag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Er werden meer dan 1000 km afgelegd met verschillende coureurs en er was unanieme waardering voor het pakket.

De actie in het seizoen 2024 van de NASCAR Whelen Euro Series begint op 13 en 14 april met de openingsronde op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De serie doet zeven van de beste Europese circuits aan, waaronder de oval van een halve mijl op Raceway Venray in Nederland. Alle races van het officiële NASCAR-kampioenschap van Europa worden live uitgezonden op het EuroNASCAR YouTube-kanaal en op verschillende televisiediensten over de hele wereld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS