Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Vittorio Ghirelli gaat met PK Carsport voor titel in EuroNASCAR PRO

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 maart 2024 14:30

Een van de meest veelbelovende titelkandidaten in de NASCAR Whelen Euro Series heeft besloten om van team te wisselen voor het 2024 EuroNASCAR PRO-seizoen: Vittorio Ghirelli. De Italiaan gaat bij PK Carsport van Anthony Kumpen de #24 Chevrolet Camaro besturen in de officiële NASCAR-serie van Europa. De inwoner van Fasano was een van de meest gewilde titelkandidaten in het seizoen 2023 met twee overwinningen op zijn naam. De 2020 EuroNASCAR 2-kampioen wil de volgende stap zetten en de prachtige Tijey-trofee winnen.

Vittorio Ghirelli joins PK Carsport

Ghirelli, voormalig AutoGP-kampioen en GP2-racer, kwam in 2019 bij EuroNASCAR toen hij al voor PK Carsport in het EuroNASCAR 2-kampioenschap reed. De 29-jarige maakte het jaar daarop de overstap naar Hendriks Motorsport en won de titel in de tweede divisie. Na zijn overstap naar de EuroNASCAR PRO-grid werd Ghirelli een felle titelkandidaat en maakte hij met Team Bleekemolen kans op het kampioenschap in 2023, maar tijdens de Finale in Zolder werd hij verslagen door landgenoot Gianmarco Ercoli.

Als viervoudig EuroNASCAR PRO-kampioen heeft PK Carsport uit België alles in huis om mee te doen aan de top van de uiterst competitieve EuroNASCAR PRO-grid. De #24 Chevrolet Camaro heeft aan de basis gestaan van hun kampioenschapsoverwinningen, twee met Kumpen aan boord en twee met de meest succesvolle coureur van NWES, Alon Day. Ghirelli kent het team al sinds de start in de serie in 2019 en is klaar om een nieuw hoofdstuk in de EuroNASCAR geschiedenisboeken te schrijven.

Vittorio Ghirelli joins PK Carsport

"Ik hou gewoon van de tienduizenden fans en het geweldige racen in EuroNASCAR," zei Ghirelli over zijn comeback met PK Carsport. "Vorig seizoen kwam ik heel dicht bij het winnen van de EuroNASCAR PRO-titel. Dit jaar wordt die zeker van mij! Ik zal er alles aan doen om de titel te winnen en Europees NASCAR-kampioen te worden. Ik ben blij dat het ovalracen weer terug is, want ik heb een geweldige overwinning behaald tijdens mijn ovalrace-debuut op Raceway Venray. Dit is zeker een van mijn beste herinneringen."

In zijn dagelijkse werk is Ghirelli medeoprichter en CCO van een evenementenbedrijf in Italië. Naast het organiseren van bruiloften, evenementen en feestjes is de 29-jarige erop gefocust om perfect in vorm te zijn voor het seizoen 2024. Ghirelli is een serieuze coureur die volledig gefocust is, altijd kort van stof is en zelden lacht. Hij houdt zijn fysieke en mentale conditie op een hoog niveau. Hij bestudeert de circuits centimeter voor centimeter en kent elke hobbel, elke bocht en elke curbstone als zijn broekzak. Zijn professionele voorbereiding en gedetailleerde feedback zijn zeker de ingrediënten van zijn succes.

Vittorio Ghirelli joins PK Carsport

PK Carsport Team Principal Kumpen is ervan overtuigd dat een van de meest succesvolle auto's in de geschiedenis van EuroNASCAR in goede handen is nu Ghirelli het roer overneemt. De Chevrolet Camaro stond aan de basis van vier EuroNASCAR PRO-titeloverwinningen - twee met Kumpen, twee met Alon Day als coureur. Het is een record dat Ghirelli wil verbeteren. Kumpen heeft het druk als teammanager, coacht zijn zoon Henri, die in 2023 kampioen werd en nu vanaf dit seizoen 2024 fabriekspiloot van het Tony Kart Racing Team is, en runt zijn eigen raceprogramma. Daarom heeft de Belg besloten om zijn EuroNASCAR-programma terug te schroeven naar parttime voor twee tot drie evenementen in het seizoen 2024.

Ghirelli wil domineren in het 2024 NASCAR Whelen Euro Series-seizoen, dat van start gaat op 13 en 14 april op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Alle races worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van EuroNASCAR en op talloze televisienetwerken over de hele wereld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS