Formule 1

Jacques Villeneuve met nieuw Nederlands team naar Daytona 500: "We maken stappen!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 januari 2022 14:45

Jacques Villeneuve heeft zich tijdens een tweedaagse test gekwalificeerd voor de Daytona 500, die volgende maand plaatsvind. Zijn deelname is nog niet helemaal zeker. De voormalig wereldkampioen F1 moet zich drie dagen voor de Daytona 500 nog een keer kwalificeren tijdens een kwalificatierace. Hij testte de volgende generatie NASCAR-wagen voor het Nederlandse team van Hezeberg.

Team Hezeberg Nascar Jacques Villeneuve Loris Hezemans


Afgelopen oktober werd het eerste Nederlandse NASCAR team opgericht, Team Hezeberg. Het team is opgericht door Toine Hezemans en ondernemer Ernst Berg. de equipe krijgt technische ondersteuning van Reaume Brothers Racing. Tweevoudig NASCAR Euro Series-kampioen, Loris Hezemans moet de road courses op zijn rekening nemen. Hij heeft nog geen toestemming om op de ovals te rijden, deze zijn toebedeelt aan oud Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Villeneuve is geen vreemde in de wereld van NASCAR, naar eigen zeggen kijkt hij uit naar zijn terugkeer naar de VS en naar de samenwerking met Team Hezeberg. “Er zijn een paar races in de wereld die heel speciaal zijn voor mij. Dat zijn de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en de Daytona 500. Allemaal zijn ze onderdeel van een kleine groep hele speciale races, als je de kans krijgt om hier aan mee te doen, dan moet je het doen”, aldus de Canadees.

Jacques Villeneuve

Volgens Villeneuve voelt het goed om weer achter het stuur te zitten van de nieuwe NASCAR. “Het is erg indrukwekkend om hier mee te mogen rijden. Het was een goede test met het nieuwe team, we hebben nog wel wat werk te verzetten met de kwalificatie set-up. Het team begint nog maar net aan dit avontuur, maar we werken goed samen en we maken stappen voorwaarts”, sloot de wereldkampioen van ’97 af.

RaceXpress Youtube


Ben je al lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, Formule 1, Rally Dakar, autosport en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS