Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Liam Hezemans keert terug naar Hendriks Motorsport voor EuroNASCAR PRO-seizoen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 februari 2024 10:01

2023 EuroNASCAR PRO Junior Trophy-winnaar Liam Hezemans heeft een contract getekend bij Hendriks Motorsport om door te gaan bij het Nederlandse team in de NASCAR Whelen Euro Series voor 2024. De 20-jarige coureur zal opnieuw achter het stuur kruipen van de #50 Toyota Camry in EuroNASCAR PRO en proberen een gooi te doen naar de titel. Na zijn loopbaan in de kartsport, maakte hij de stap naar de auto's. Hezemans won het EuroNASCAR 2-kampioenschap in zijn rookie-seizoen in 2022 en bewees hij een van de meest getalenteerde coureurs op de NWES-grid te zijn. Teammanager Roy Hendriks staat te popelen om zijn team terug aan de top te krijgen in beide divisies en de teamstand.

Liam Hezemans Hendriks Motorsport EuroNASCAR PRO

Hezemans voelt zich thuis in zowel de Belgische hoofdstad Brussel als de beroemde stad Amsterdam. De jongere broer van tweevoudig EuroNASCAR PRO-kampioen Loris en zoon van enduranceracelegende Toine wil graag in de voetsporen van zijn familie treden en de tweede Hezemans worden die de hoofdprijs van het officiële Europese NASCAR-kampioenschap wint. Met een van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van NWES achter zich, is de Nederlander zeker van een plaats tussen de titelkandidaten.

"Ik hou van de sfeer van het kampioenschap met al onze geweldige fans op de circuits. De serie groeit elk jaar en het niveau van de competitie is ongeëvenaard in Europa", zegt Hezemans over zijn terugkeer in de NASCAR Whelen Euro Series. "Uiteraard wil ik de EuroNASCAR PRO-titel winnen en de tweede Hezemans worden die het algemene kampioenschap wint. Mijn grootste prestatie tot nu toe is mijn EuroNASCAR 2-titel in mijn allereerste jaar autoracen, maar ik ben hongerig om meer trofeeën te verzamelen."

Liam Hezemans Hendriks Motorsport EuroNASCAR PRO

Hezemans maakte zijn EuroNASCAR PRO-debuut in 2022, maar richtte zich op zijn titelstrijd in de tweede divisie, waarin hij Alberto Naska versloeg in een spannende finale op het Automotodrom Grobnik in Kroatië. Vervolgens maakte hij de stap naar EuroNASCAR PRO voor het seizoen 2023. Een indrukwekkende seizoensopener resulteerde in een overwinning in de eerste race, maar daarna stond het geluk niet aan Hezemans zijde. Vier podiumplaatsen in een achtbaanachtig seizoen waren genoeg om Tobias Dauenhauer te verslaan voor de Junior Trophy voor coureurs onder de 25 en de zesde plaats in de algemene stand.

Liam Hezemans is klaar om de volgende stap te zetten, een regelmatige kanshebber voor overwinningen te worden en de uitdaging aan te gaan met de topcoureurs van het officiële Europese NASCAR-kampioenschap, dat op 13 en 14 april van start gaat op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Zeven evenementen in zeven Europese landen, de terugkeer van oval-races op Raceway Venray en uitgebreide play-offs met twee dubbele-puntevenementen behoren tot de kenmerken van het komende seizoen. Alle races worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van EuroNASCAR en op talloze televisienetwerken over de hele wereld.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS