Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Anthony Kumpen is back! En gaat op jacht naar derde titel in de Nascar Whelen Euro Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2023 13:40

Tweevoudig EuroNASCAR-kampioen Anthony Kumpen is terug achter het stuur van een raceauto. De PK Carsport-teambaas heeft besloten om zich in 2023 op een single race schema te richten en koos ervoor om weer in zijn #24 Chevrolet Camaro te klimmen om op jacht te gaan naar zijn derde EuroNASCAR PRO-titel. PK Carsport Team Principal, NWES-coureur en instructeur voor zijn zoon Henry bij het begin van zijn internationale kartloopbaan zijn de drie belangrijkste rollen die Kumpen in 2023 zal vervullen.

Anthony Kumpen is back! Nascar Whelen Euro Series


Na zijn comeback op Circuit Zolder in 2022 heeft de 44-jarige Belg zich ten doel gesteld zijn derde EuroNASCAR-titel te veroveren. Hoewel hij vier jaar aan de kant stond, heeft Kumpen niets van zijn ongelooflijke snelheid verloren die hem in 2014 en 2016 EuroNASCAR-kampioenschapsringen opleverde. Kumpen blijft een echte titelkandidaat met al zijn ervaring en knowhow in de officiële Europese NASCAR-series. Door zich op één programma te concentreren zal de Belg op volle sterkte zijn voor het seizoen 2023.

"De laatste keer dat ik aan de top van het algemeen klassement stond, was in 2016 toen ik de titel won op mijn thuiscircuit, Circuit Zolder," zei Kumpen. "Het zou geweldig zijn om dat te herhalen. Ik maakte mijn comeback in 2022 met drie testdagen - de eerste in vier jaar. Ik was competitief, dus ik moet mijn doelen heel hoog stellen."

Anthony Kumpen


De ervaren autocoureur uit Hasselt heeft goede redenen waarom hij in het seizoen 2023 voor EuroNASCAR als enige programma heeft gekozen. "Het is vanwege het close en pure racen! Ik begon mijn racecarrière in het GT1-kampioenschap toen deze auto's nog geen ABS of tractiecontrole hadden. Ik won veel grote races zoals de 24h van Spa en ik was vice-wereldkampioen in GT1. Toen dit kampioenschap verdween en er nieuwe technologie in de GT wagens kwam, was het plezier voor mij deels weg. NASCAR bracht het plezier terug en ik herontdekte het pure racen. Daarom was het voor mij gemakkelijk om een keuze te maken."

De ondernemer, die bedrijven bezit in België en de Verenigde Staten, is klaar voor de aanval in het seizoen 2023, en met zijn banden met het professionele wielrennen - een gebied waarin Kumpen een merk creëerde - is hij in perfecte fysieke vorm om de 400-pk V8-beesten zonder elektronische hulpmiddelen over enkele van de beste circuits in Europa te worstelen. Het niveau van de competitie in EuroNASCAR PRO is gestegen sinds zijn laatste seizoen in 2018, maar Kumpen heeft nog steeds wat nodig is om mee te doen om overwinningen. Tijdens zijn comeback in 2022 maakte de Belg indruk met een tweede plaats in de race van zondag.

De 2023 NASCAR Whelen Euro Series gaat op 6 en 7 mei van start op Circuit Ricardo in Valencia, Spanje. Alle kwalificatie- en racesessies worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van EuroNASCAR, Motorsport.tv en diverse tv-zenders uit de hele wereld. PK Carsport zal op een later tijdstip de volledige rijdersbezetting en de definitieve kleurstelling van de #24 Chevrolet bekendmaken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS