Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

FOX Sports en NASCAR’s met een Emmy bekroonde korte filmserie ‘Beyond the Wheel’ keert terug voor negende seizoen

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 1 juni 2024 12:01

Vanaf nu brengen FOX Sports en NASCAR Studios fans op NASCAR Race Hub de nieuwste editie van de drievoudig Sports Emmy Award-winnende korte documentaireserie ´Beyond the Wheel´.

One Team, One Dream: 40 Years of Hendrick Motorsports

De eerste film, getiteld ‘One Team, One Dream: 40 Years of Hendrick Motorsports’, laat zien hoe de cultuur van de organisatie heeft geleid tot talloze overwinningen en kampioenschappen.

De volgende documentaires omvatten het negende seizoen van “Beyond the Wheel”:

'One Team, One Dream: 40 Years of Hendrick Motorsports' – 'One Team, One Dream: 40 Years of Hendrick Motorsports' vertelt het verhaal van NASCAR's meest succesvolle raceteam tijdens hun 40-jarig jubileumseizoen. De overwinningen en kampioenschappen zijn bekend, maar deze film graaft dieper om inzicht te krijgen in hoe het leiderschap van Rick Hendrick en de toewijding van de teamleden een ongeëvenaarde cultuur van uitmuntendheid en doorzettingsvermogen hebben opgebouwd. De film is opgebouwd rond het 40-jarig jubileum van het team tijdens de race op Martinsville Speedway in april 2024 en concentreert zich op de leiderschapsfilosofie van Hendrick, waardoor getalenteerde mensen in staat worden gesteld hun uiterste best te doen. Met exclusieve toegang achter de schermen met Jeff Gordon in Martinsville en gloednieuwe interviews met Hendrick, Gordon, Jimmie Johnson, Chase Elliott en meer, is 'One Team, One Dream' een viering van waar Hendrick Motorsports is geweest en waar het de komende veertig jaar naartoe gaat.

'Die-Cast Mania' – 'Die-Cast Mania' is een kijkje achter de schermen in de wereld van gegoten NASCAR-raceauto's om te verzamelen. Ontdek het proces van het ontwerpen en creëren van deze unieke memorabilia, de geschiedenis van hoe die-casts het must-have item voor fans werden, en de moeite die verzamelaars zullen doen om hun collecties op te bouwen. De film neemt kijkers mee terug naar het begin van de jaren negentig om Fred Wagenhals te ontmoeten, de man die Dale Earnhardt en Rusty Wallace ervan overtuigde om van speelgoedauto's hoogwaardige verzamelobjecten te maken, waardoor de souvenirmarkt de stratosfeer in werd gestuurd. 'Die-Cast Mania' gaat ook achter de schermen bij Lionel Racing, het team achter de hedendaagse ultragedetailleerde modellen die op elk circuit uitverkocht zijn. Gegoten auto's zijn anders dan alle andere sportmemorabilia en 'Die-Cast Mania' viert die passie.

'Steve Park: Destined' – 'Steve Park: Destined' vertelt het verhaal van Steve Park, een coureur die door Dale Earnhardt is uitgekozen als een van de volgende grote sterren in de Cupraces. Park bewees dat hij gelijk had en behaalde meerdere overwinningen en een toegewijde schare fans. Hij hielp Dale Earnhardt Incorporated ook bij het navigeren door de dood van Earnhardt door de volgende race te winnen. Maar de carrière van Park werd ontspoord door een bizar ongeval en een reeks hersenschuddingen. Hij werkte hard om weer te gaan racen, maar droeg nog steeds het stigma van een blessure. Met inzicht van Park's vrienden, teamgenoten en fans, maar ook door een emotioneel interview met de man zelf, is 'Steve Park: Destined' een verhaal over wat had kunnen zijn... en het in het reine komen met wat daarna komt.

'One Team, One Dream: 40 Years of Hendrick Motorsports' is deze week in première gegaan, gevolgd door 'Die-Cast Mania' op woensdag 5 juni en 'Steve Park: Destined' op donderdag 6 juni. Alles wordt om 18.00 uur (ET) uitgezonden op FS1's NASCAR Race Hub gelijktijdig livestreaming op de FOX Sports-app.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS