Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Kimi Räikkönen 29e tijdens NASCAR Cup race op het Circuit of The Americas

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 08:00

Kimi Raikkonen reed zondag zijn tweede wedstrijd in de NASCAR Cup Series op het Amerikaanse Circuit of The Americas. Na een straf in de laatste ronde werd hij als 29e geclassificeerd. Desondanks kijkt hij positief terug op het weekend.

Kimi Raikkonen

Räikkönen keerde terug op het circuit, waar hij in 2018 zijn allerlaatste Grand Prix-overwinning scoorde bij het team van Ferrari. Samen met Project 91 en Trackhouse Racing maakte hij de baan dit weekend onveilig in de opvallende zwarte bolide.

"Ik denk dat het niet al te slecht was", beoordeelde Räikkönen. "We hadden pech met de incidenten die plaatsvonden. Het was een van die dingen, helaas. Toen waren er geen banden meer over. Ze bleven maar komen, steeds meer herstarts en meer herstarts, dus ik denk dat na de spin die ik had, de banden gewoon op waren. Het is jammer, want toen we er waren en opnieuw begonnen, waren we gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Het was een kwestie van proberen uit de problemen te blijven in de eerste bochten en elke keer. Het leek alsof je heel goed bezig was, en dan drie bochten later gaat iemand de verkeerde kant op. Er is een beetje chaos en geluk bij betrokken."

Kimi Raikkonen

Veel coureurs hadden water nodig tijdens de race en na afloop. Coureur hadden problemen met hun koelvest, wat een factor speelde tegen de hete en vochtige omstandigheden in Texas: "Het was een lange race. Ons koelvest werkte de helft van de race niet, het stopte met werken. Dus het was behoorlijk warm in de auto. Het was leuk om door het veld te gaan, maar het was een beetje intens bij de herstarts."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS