Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Vladimiros Tziortzis maakt de stap naar EuroNASCAR PRO met Academy Alex Caffi Motorsport

Uitgegeven door Deni Volkers • 13 december 2022 13:02

Vladimiros Tziortzis heeft zijn contract met Academy / Alex Caffi Motorsport verlengd voor het seizoen 2023 van de NASCAR Whelen Euro Series. De allereerste Cyprioot in de EuroNASCAR-racerij maakt de stap naar EuroNASCAR PRO om het op te nemen tegen de elite in het officiële Europese NASCAR-kampioenschap. De 25-jarige zal de #5 EuroNASCAR FJ blijven besturen en op jacht gaan naar punten voor de Italiaanse joint venture van Federico Monti en Alex Caffi. Sinds hij in 2020 toetrad tot de NASCAR Whelen Euro Series maakte Tziortzis veel vooruitgang om in het EuroNASCAR 2-seizoen van 2022, waarin hij als derde algemeen eindigde, een titelkandidaat te worden.

Vladimir Tziortzis

"Mijn doel is om zoveel mogelijk topfinishes te scoren en zowel podiumplaatsen als racezeges mee naar huis te nemen", zei Tziortzis tijdens de persconferentie op Cyprus. "Natuurlijk wil ik het EuroNASCAR PRO-kampioenschap winnen en mijn mooie eiland zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Wat ik leuk vind aan EuroNASCAR zijn de close battles met de snelste jongens in de serie en ik krijg altijd kippenvel als de Grand Marshal de magische woorden zegt: 'Coureurs, start uw motoren!'"

De in Nicosia geboren Nicosia kwam in aanraking met racen toen hij naar het circuit van Larnaca ging en die ervaring wakkerde zijn passie voor motorsport aan. "Ik vroeg meteen aan mijn vader om met karten te beginnen en hij zei ja", herinnert Tziortzis zich. Hij begon zijn racecarrière in 2004 en pakte tot 2013 in totaal zeven titels in zijn karttijd. In 2014 stapte Tziortzis over naar het openwielracen voordat hij in 2020 toetrad tot de NASCAR Whelen Euro Series. In 2022 behoorde de 25-jarige tot de EuroNASCAR 2-titelkandidaten en eindigde hij als derde in het kampioenschap.

In zijn EuroNASCAR 2-rookieseizoen in 2020 eindigde Tziortzis twee keer op het podium en slechts twee jaar later breidde hij zijn podiumaantal uit tot een indrukwekkende 15 top-3-finishes. Zijn doorbraak kwam met zijn eerste NASCAR Whelen Euro Series-racewinst tijdens de seizoensopener van 2022 op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Ondanks het breken van zijn hand bij een gewelddadige crash op Circuit Zolder in België in oktober, startte Tziortzis slechts drie weken later in de EuroNASCAR Finals om nog twee podiumplaatsen te scoren.

Consistentie is Tziortzis grootste vaardigheid en hij ziet zichzelf als een vastberaden harde werker met een perfectionistische instelling. Zijn team, Academy / Alex Caffi Motorsport, gaf hem de bijnaam "Terminator". "Mijn grootste kracht is snel en consistent ronde na ronde zijn", aldus Tziortzis, die een stempel wil drukken op de geschiedenis van EuroNASCAR. Met zijn overstap naar EuroNASCAR PRO zal hij het opnemen tegen Europese NASCAR-race-legendes uit de hele wereld. Het seizoen 2023 wordt belangrijk voor Tziortzis en de hele racegemeenschap in Cyprus zal juichen voor het jonge kanon, dat bewees tot de sterkste coureurs op de grid te behoren.

Als fitnessfanaat die graag in de natuur jogt en roadtrips maakt, komt hij op 6 en 7 mei weer in actie als het NWES-seizoen 2023 van start gaat op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. De kwalificatie en alle races worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van EuroNASCAR, Motorsport.tv en diverse tv-diensten over de hele wereld.

Vladimir Tziortzis

Vladimir Tziortzis

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS