Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Liam Hezemans maakt fulltime overstap naar EuroNASCAR PRO-klasse

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 maart 2023 19:00

Liam Hezemans werd vorig jaar de kampioen in de EuroNASCAR 2-klasse. Hij keert terug voor het NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2023. Hendriks Motorsport en de Nederlander bundelen opnieuw hun krachten. Hezemans gaat de #50 Toyota Camry zal besturen en fulltime de stap zal maken naar de EuroNASCAR PRO-klasse om niet alleen te strijden om het algemeen kampioenschap, maar ook om te racen voor de glorie in de Junior Trophy voor coureurs met een leeftijd tot 25 jaar oud.

Liam Hezemans
Credits: NASCAR Whelen Euro Series / Klemen Sofric

Met tien EuroNASCAR PRO-starts op zijn naam heeft de coureur drie top-10- en twee top-5-finishes gescoord. De 19-jarige een coureur waar men rekening mee moet houden in het belangrijkste kampioenschap van EuroNASCAR. Vorig jaar won hij de EuroNASCAR 2-titel met zes overwinningen en negen top-5-finishes.

Hezemans wil de vaart erin houden en de strijd aangaan met de beste Europese NASCAR-coureurs in het EuroNASCAR PRO-kampioenschap. "Het doel is om te herhalen wat we vorig jaar hebben gedaan en opnieuw het kampioenschap te winnen", zegt de jonge coureur, die naast zijn racecarrière als barman in Brussel werkt. “Dat is natuurlijk het hoofddoel. De stap naar EuroNASCAR PRO is een uitdagende stap, maar ik denk dat we goed voorbereid zijn, zowel aan mijn kant als als team.”

null
Credits: NASCAR Whelen Euro Series / Bart Dehaese

Hezemans prijst ook de "geweldige sfeer" die NASCAR creëert in de paddock en rond de festivals met een Amerikaans thema op enkele van de beste circuits in Europa. "De band tussen de coureurs en de fans in de paddock is iets heel speciaals", zei hij. Als gevolg hiervan staat Hezemans te popelen om nieuwe projecten en kansen rond zijn EuroNASCAR PRO-programma te creëren.

De NASCAR Whelen Euro Series 2023 gaat van start op 6 en 7 mei op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Liam Hezemans hoopt zijn naam te vestigen in de EuroNASCAR PRO-klasse en de strijd aan te gaan met de beste coureurs van Europa.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS