Karting • GK4 Kartseries

Kayne Ince zet snelheid om in verdiende podiumplek op zijn favoriete baan: "Eindelijk weer podium! Echt super"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juni 2023 17:25

VENRAY – Zo, dat voelde goed voor Kayne Ince. De Nederlandse karter uit Gronau (Duitsland) werd zondag in Venray mooi derde in de Open Senior-klasse tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series. En dat werd ook wel weer eens tijd vond hij, na maanden niet meer op het podium te hebben gestaan. “Eindelijk weer een podiumplaats."

OW Karting in de prijzen; ook weer podium voor Kayne Ince


"Het is vijf maanden geleden. De laatste keer was tijdens de Winter Cup in Eindhoven”, blikte de topper van OW Karting terug. “Het circuit in Eindhoven is een goede baan om te rijden. Hij ligt me wel. Deze baan ook. Ik heb er vaak gereden. Verder denk ik dat we als team sterk waren. Mijn teamgenoot Siebe (Wijma, red.) is tweede geworden, helemaal top. Net zoals de motoren, die zijn ook top.”

Had hij het verwacht in Venray op het podium te komen? “Ja en nee. Nee omdat we hier twee weken geleden een clubwedstrijd hadden en die niet zo goed ging. Ja omdat ik dit één van de leukste banen in Nederland vindt en dat helpt natuurlijk wel. Hij heeft mooie bochten, de chicane met vier wielen nemen is zo mooi”, legde Kayne uit.

Dat de snelle rijder dit weekeinde een uitstekende snelheid had op de Limburgse piste maakte hij wel duidelijk tijdens de kwalificatie. “Die ging redelijk goed. Ik eindigde op drie tienden van een seconde achter snelste man Jules (Vanhulle, red.) en één tiende achter mijn teamgenoot Siebe. P3 dus. Daar was ik best wel blij mee.”

Kayne Ince


In de eerste race werd Kayne vierde algemeen en derde in de IAME-klasse (de Open Senior-klasse is een competitie voor Senior-rijders met een Rotax Max-motor en rijders met een IAME-motor). “In de tweede en derde race werd ik derde. De laatste race was de mooiste. Ik kreeg heel veel druk op mijn schouders omdat er een aantal rijders vlak achter me reden. Ik dacht: nu moet het wel gebeuren. Het was de finale en ik wilde weer een podiumplaats halen.”

Wel, dat lukte hem dus. Al was het voor Kayne in de slotfase wel nog even spannend geweest. “Ik was bang dat er een IAME-kart achter me zat, maar het bleek gelukkig een Rotax te zijn. Daarna voelde ik die druk niet meer en kwam ik als derde over de streep. Dat was echt super!”

Kayne Ince bedankt zijn vader en moeder, teambaas Ricardo Oude Weernink, Marcel Oude Weernink, Miguel Oude Weernink en het hele team van OW Karting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS