Karting • GK4 Kartseries

Jonge kartbelofte Thibeau Wolfaert dendert naar knappe derde plaats in GK4 Kart Series! "Heel blij mee"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2023 09:01

GENK – Kartpiloot Thibeau Wolfaert heeft zondag een knappe prestatie neergezet door als derde te eindigen in de Formula Honda 9PK Junioren-klasse op het circuit van Genk. De dertienjarige Antwerpenaar, die uitkomt voor het DFK Racing Team, bewees daarmee dat zijn overstap van indoor naar outdoor karten een goede keuze is geweest.

Thibeau Wolfaert

"De derde plaats. Ik ben blij”, zei een enthousiaste Thibeau na de race. “Ik had niet verwacht dat ik het podium zou halen, maar na de eerste training reed ik de tweede tijd en dat gaf me al een goed gevoel. En in de kwalificatie werd ik eerste. Daar was ik heel blij mee.”

De jonge coureur, die zijn racecarričre begon met indoor karting, heeft zich snel aangepast aan de uitdagende omstandigheden van outdoorraces. Zoals hij wel bewees in het natte Genk, waar wisselvallig weer het circuit het hele weekeinde teisterde. “In de race had ik een goede start. Later viel ik wel terug naar de derde plek. Uiteindelijk pakte ik de tweede plek en heb ik de hele race op die plek verder gereden.”

Tot de laatste ronde. “Toen werd ik toch nog ingehaald en finishte ik als derde”, deelde Thibeau zijn ervaring van de race. Het was overigens niet zijn eerste podiumplaats op een outdoorbaan. “In Venray ben ik al eens tweede geworden tijdens het clubkampioenschap.”

Thibeau Wolfaert start van polepositie aan kop met kart 121

Dit jaar markeert Thibeaus eerste seizoen in outdoor karting, een overstap die hij maakte na twee succesvolle jaren van indoorracen. "Omdat er meer competitie outdoor is, zijn we naar buiten gegaan. Ik vind het ook veel leuker omdat het sneller is", legde hij uit.

Zoals dat zo vaak gaat in de kartsport is zijn passie voor de sport ontstaan door de invloed van zijn vader. Wolfaert senior was zelf ooit een fervent karter. "Mijn papa heeft me op een gegeven moment een keer binnen laten rijden bij Indoorkarting Antwerpen. Ik wist nog niks, ik had nog geen lessen gevolgd. Ik ben gewoon gaan rijden”, herinnerde Thibeau zich. Dat was destijds dus nog op een indoorbaan. Inmiddels rijdt hij veel op buitenbanen. “Ik vind close racing heel leuk en ook het racen in de regen.”

Met de blik op de toekomst gericht, heeft Thibeau ambitieuze doelen. “We blijven hoogstwaarschijnlijk Formula Honda 9PK Junior rijden. Volgend jaar willen we voor het kampioenschap gaan”, zei hij, vol vertrouwen over zijn raceplannen. In ieder geval heeft de snelle Vlaming dubbel en dwars bewezen dat hij zich het outdoor karten eigen heeft gemaakt. Dat belooft nog wat voor volgend jaar!

Thibeau bedankt zijn papa, mama, stiefpapa, opa, oma, Team DFK en de rest van zijn familie en zijn vrienden.

Thibeau wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Apsos Project Services.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS