Karting • GK4 Kartseries

IJsselsteinse Karter Twan Kuurman kampioen in Formula Honda 9PK Senior in de GK4 Kart Series: "Voelt heel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2023 18:31

GENK � Karttopper Twan Kuurman is zondag kampioen geworden in de Formula Honda 9PK Senior-klasse van de GK4 Kart Series. Na een spannende race op het circuit van Genk wist de vijftienjarige karter uit IJsselstein de tweede plek te bemachtigen. En dat was ruim voldoende voor de snelle rijder van topteam SignMind Racing om de felbegeerde titel binnen te hengelen!

Twan Kuurman

�Kampioen en de tweede plek in de race! Ik ben erg blij natuurlijk. Het was wel spannend vandaag�, aldus een dolblije Twan na afloop. Ondanks de uitdagende omstandigheden vanwege de regen bleef de jonge Nederlander koelbloedig. "De trainingen ging erg goed op oude banden. En op nieuwe banden nog beter�, blikte Twan tevreden terug. Zijn vader, die voor hem sleutelt, snapt inmiddels het spelletje als monteur ook goed en leverde hem de goede afstelling op de kart.

Aan zelfvertrouwen had hij dan ook geen gebrek op de beroemde Belgische piste, waar veel bekende autocoureurs het racen hebben geleerd. �Ik voelde me hier meteen op mijn gemak in de kart. Dat gaf wel vertrouwen voor de rest van het weekend natuurlijk."

Twan moest in de race boven zijn directe concurrenten eindigen om de titel veilig te stellen. "En dat is dus gelukt. Ik was als achtste gestart en ben bij de start meteen naar plek twee gereden. Een superstart dus. Ik heb daarna slim gereden door met de nummer ��n weg te rijden."

Uiteindelijk kwam Twan als tweede over de finish en was de titel een feit. "Toen was ik kampioen. Het is mijn eerste titel en ja, dat voelt heel goed." Een fantastische beloning bovendien voor al het harde werken van de afgelopen maanden.

En dan te bedenken dat de kersverse kampioen pas vorig jaar is begonnen met outdoor karten. Dat begon allemaal met kartlessen bij Bjorn Bakker bij Coronel Indoorkarting in Huizen. Twan had daarvoor zelf gespaard van zijn zakgeld en geld dat hij had gekregen voor zijn verjaardag. Al snel bleek zijn talent! En hij zat daarbij op de juiste plek bij Bjorn van SignMind Racing, die elk jaar weer nieuwe karters naar de top brengt.

Twan Kuurman

De wens om te gaan karten was overigens niet zo vreemd. Zijn passie voor de sport zat er namelijk al vroeg in. "Ik vind racen geweldig sinds ik geboren ben. Daarom wilde ik zo graag gaan karten."

Nu hij de titel op zak heeft, kijkt Twan enthousiast en vol verwachting vooruit naar volgend seizoen. "Wat we dan gaan doen, weten we nog niet precies. We hopen dan tweetakt te gaan rijden. Misschien in de IAME KA100-klasse, maar dat hangt af van sponsoring. Ik hoop dat we de nodige extra funding kunnen vinden. Dat zou al heel mooi zijn. Dat zijn snelle karts en ik zou het gaaf vinden als ik daarin wedstrijden kan rijden!�

Twan bedankt Bjorn en Rob van Sigmind Racing en zijn sponsors Alexanderhoeve kaas en noten, Midmid.nl en Vakgarage Verbree IJsselstein voor de steun. Maar bovenal zijn ouders die hem deze kans hebben gegeven.

Bezoek ook eens de website van Twan Kuurman: www.tk-racing.nl

Mensen kunnen daar ook lid worden van de club van 100

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS