Karting • GK4 Kartseries

Giulian Sorvillo wint op Raceway Venray en komt juichend over de finish: "Ik was gewoon ontzettend blij"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2022 00:12

Giulian Sorvillo liet de concurrentie afgelopen weekend tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series met verbazing achter. Het 10-jarige karttalent uit Harelbeke in België hield op Raceway Venray in de Mini-Parilla klasse alles en iedereen achter zich, hij won namelijk alles wat er te winnen viel. Voor de jonge Belg was het een weekend met een gouden randje.

Giulian Sorvillo


Juichend kwam Giulian over de eindstreep heen in de laatste race. “Het voelt zo ontzettend goed om als eerste over de streep te komen. Ik begon al heel vroeg met juichen, maar ik was gewoon ontzettend blij en tevreden.”

Het weekend kon absoluut niet beter verlopen en dat topweekend begon in de training: “De training ging goed, ik reed meteen de snelste tijd van het veld. En niet alleen dat, maar ik reed meteen de snelste tijd die ik hier heb gereden. Daarna kwam de kwalificatie, ik had een goed gevoel en dacht wel dat ik voor pole position kon gaan. De kwalificatie is altijd een beetje een probleem voor mij", gaf hij eerlijk toe. "Dat komt om ik soms op het verkeerde moment op de baan ben en daarom krijg ik geen vrije ronde.” Nu kwam het voor de jonge Belg allemaal op zijn pootjes terecht en behaalde hij de pole position met maar liefst een gat van zeven tienden.

“Ik had de eerste race met zeven seconden voorsprong gewonnen en had ook nog eens de snelste ronde. Ik was goed weg en kon elk rondje wat tijd winnen.” Ook in race twee was de Belg als een raket weg. Na 12 minuten racen op de baan had hij al een dikke voorsprong van maar liefst zes seconden opgebouwd, hij had daarnaast wederom de snelste rondetijd genoteerd. Tot nu toe was het dag om over naar huis te schrijven, toch moest Sorvillo de derde en beslissende race nog rijden.

Giulian Sorvillo met vader en moeder en monteur Mathieu van Renssen

De coureur van PdB liet zich niet van de wijs brengen en won ook de laatste race van de dag met een grote voorsprong en ook nu reed hij de snelste rondetijd. Zo kreeg zijn dag een gouden randje, want buiten de pole en drie heatzeges, pakte hij de dagzege en deed Giulian goede zaken in het klassement. “De baan ligt mij echt heel goed, ik vind het een heel fijn circuit. Ik merk dat ik mijn kart beter onder controle weet te houden in de kombocht.”

Het hele seizoen is de snelle inwoner van Harelbeke al bezig met topresultaten neer te zetten. Momenteel staat Sorvillo op de eerste positie in het kampioenschap. “Het voelt heel goed om naar Venray te komen als kampioenschapsleider, en om deze voorsprong uit te bouwen is fantastisch.”

Giulian kon het circuit uiteraard niet verlaten zonder wat mensen te bedanken: “Ik wil heel graag mijn vader en moeder bedanken. En de sponsoren, PdB Racing, maar ook Mathieu van Renssen. Hij heeft ervoor gezorgd dat de kart perfect stond afgesteld.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS