Karting • GK4 Kartseries

Giovanni Witteveen pakt zwaarbevochte dagzege in Kerpen: "Dit is nu al wel mijn favoriete baan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juli 2023 00:44

KERPEN - Tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series greep hij onlangs al de dagzege, zondag in Kerpen herhaalde hij dat huzarenstukje opnieuw. Giovanni Witteveen (12) uit Huizen won de tweede ronde van het NK IAME in de Formula Honda Junior-klasse. Het was pas zijn eerste wedstrijdweekeinde op het fameuze Duitse kartcircuit de 'Erftlandring' waar ook Michael Schumacher en Sebastian Vettel het racen leerden.

Giovanni Witteveen

“Dit is nu al wel mijn favoriete baan. Ik wil er graag vaker racen”, zei Giovanni na de huldiging. “Ik vind het zeker een leuke baan. Hij is heel technisch, heeft leuk bochtenwerk. Ik heb dat nog nooit zo gezien op andere banen. Hij heeft leuke kerbs. Daar kun je mooi overheen rijden. Het is een topbaan. Vet om op hetzelfde asfalt als Vettel en Schumacher te hebben gereden.”

Giovanni was het hele weekeinde snel op zijn Gillard-kart in Kerpen. “We zaten er al in de trainingen goed bij: P2. Dat was wel goed. Tijdens de kwalificatie ging ik op een gegeven moment de baan op en er schoten allemaal karts achter me aan. Alleen had ik niet door dat het een heel rijtje was. Ik gaf ze allemaal een slipstream. Toen werd ik vijfde en degenen die meteen achter me reden, eindigden voor me.”

Dat was natuurlijk even slikken voor Giovanni. Tegelijkertijd wist de coureur van topteam SignMind Racing dat hij een goede racesnelheid had. Dat bewees hij ook in de eerste race. “Ik heb twee man ingehaald en ben als derde over de finish gekomen. Daarmee was ik wel tevreden”, zei hij.

Hij vervolgde: “In de tweede race had ik een heel goede start. Ik haalde twee rijders aan de buitenkant in. Toen ben ik weggereden met de nummer één omdat degenen achter me foutjes maakten. In de finale mocht ik daarna als tweede starten. Ik had een goede start. Maar omdat ik aan de buitenkant startte, was ik een soort van gedwongen mijn positie weg te geven.”

Giovanni Witteveen

“Ik was sneller weg, maar aan de buitenkant van de baan ligt veel vuil en dat kost snelheid. Ik moest weer in het rijtje komen. In het midden van de race zat ik in een treintje van vier man. In de laatste vijf rondjes haalde ik de nummer één in. Daarna moest ik verdedigen. In de laatste twee rondjes maakte ik een foutje waardoor ik tractie verloor en iemand me voorbijkwam.”

Toen Giovanni Witteveen in het laatste rondje de eerste bocht aanremde, werd het nog even tricky. “Ik remde wat vroeger en werd op de achterkant van mijn kart getikt, waardoor de nummer één en ik wijd gingen. We reden daarna naast elkaar, maar ik had in de bocht een betere exit waardoor ik de leiding terugpakte. Daarna heb ik tot de finish mijn plek verdedigd en gewonnen!”

Zijn volgende race is een clubwedstrijd in Venray. Daarna volgt de vierde ronde van de GK4 Kart Series in Genk. “Die baan ken ik goed, ik heb er vaak gereden. Ik hoop er in de top vijf te kunnen rijden!”

Giovanni bedankt zijn sponsors, zijn vader voor het sleutelen, zijn moeder, zijn teamgenoten en Bjorn en Rob en zijn team SignMind Racing.

Giovanni Witteveen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Coronel kartracing Huizen, Jumping Almere, Autofirst Eurocar Hilversum, Leaped bv online marketing, Broadcast rental, Hoogmij Beheer en ETL Loosdrecht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS