Karting • GK4 Kartseries

Formula Honda 9PK: de succesvolle instapklasse van de GK4 Kart Series met megastartvelden en close racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 september 2023 05:31

De FORMULA HONDA 9PK heeft zich ontpopt als een succesvolle klasse bij de GK4 Kart Series met grote startvelden, veel competitie en spannende races. De 4-takt klasse Formula Honda 9PK is de GK4-instapklasse, met de klassementen Junior, Senior en Lady. Er wordt gebruik gemaakt van de betrouwbare Honda 200cc 4-takt motoren die garant staan voor gelijkwaardigheid. De motoren worden centraal verzegeld, waardoor “vrije tuning” wordt tegengegaan en de running costs laag blijven. Er mag buiten de servicepunten niet aan de motoren worden gewerkt. Een vereiste voor close-racing en dat zie je in de races waar om elke centimeter asfalt wordt gestreden. De motoren blijven een mooie restwaarde behouden, waardoor je niet zomaar in je maag zit met een incourante motor. Niet voor niets nemen er momenteel al 50 rijders deel aan de klasse!

Formula Honda 9PK: de succesvolle instapklasse van de GK4 Kart Series met megastartvelden en close racing


WAAROM GK4 FORMULA HONDA 9PK?
De organisatie van de wedstrijden hanteert lage inschrijfbedragen passend bij een instapklasse. De wedstrijden zijn in de basis ééndaagse evenementen. Op de racedag aankomen, inschrijven en racen, wat een extra kostenbesparing met zich meebrengt.

De klasse Formula Honda 9PK is niet alleen een perfect vervolg op de mini klassen, zoals Honda Cadet, IAME Mini en IAME Mini Rookie, maar is ook voor rijders vanuit de Huurkarting de ideale vervolgstap. Huurkarters - zo leert de ervaring - passen zich meteen probleemloos aan de kart en motorgedrag aan.

Formula Honda 9PK: de succesvolle instapklasse van de GK4 Kart Series met megastartvelden en close racing


Een voordeel van de klasse is dat de organisatie geen verplicht chassis voorschrijft. Het merk chassis is vrij, waardoor je gewoon kunt deelnemen met je eigen favoriete chassis voorzien van een GK4 Honda 9PK motor. De aanvangskosten blijven ook hierdoor sterk beperkt.

Een bijkomend voordeel is dat je in de GK4 meteen met andere sterke klassen en motoren in aanraking komt, zoals de IAME X30 Junior en X30 Senior en de Schakel klasse, waardoor je je toekomst in racing eenvoudig kunt uitstippelen.

Formula Honda 9PK GK4 Kart Series met megastartvelden en close racing


WEDSTRIJDEN OP MOOISTE KARTBANEN
De Formula Honda 9PK rijdt in 2023 maar liefst negen wedstrijden op de zondagen van de raceweekeinden, waarvan zes in de GK4-weekeinden en drie in de weekeinden van de IAME SERIES NETHERLANDS. Hierdoor race je op de mooiste internationale en nationale kartbanen zoals Mariembourg (B), Genk (B), Kerpen (D) en Venray (NL). De kalender is uniek en kent zijn gelijke niet in 4-takt racing.

GEÏNTERESSEERD IN DEZE PRACHTIGE KLASSE NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP!
Ben je geïnteresseerd in deze prachtige klasse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via email naar [email protected].

Wil je je aansluiten bij een top team? Geef ons je woonadres door en we brengen je in contact met het voor jou dichtstbijzijnde team.
Wil je zelf contact leggen met een team? Download dan het document "GK4 Service- en Zegelpunten" via de link: www.gk4kartseries.com/downloads.
Wil je een motor huren? Dat kan via de organisatie tegen een strak tarief.

Graag tot ziens bij de wedstrijden van de GK4 Kart Series.

Team GK4,
Ben de Feyter / Casper Reinders.

9PK GK4 Kart Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS