Karting • GK4 Kartseries

Dubbelslag voor Quinten van Leeuwen in Genk: racewinst en titel in GK4 Kart Series! "Gegroeid als coureur"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2023 19:15

GENK - Karttalent Quinten van Leeuwen sloeg zaterdag een regelrechte dubbelslag op het circuit van Genk. Tijdens de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series won de elfjarige coureur uit Lelystad niet alleen de finale, maar verzekerde hij zich ook van de titel in de IAME X30 Junioren-klasse in een spannende en spectaculaire regenrace.

Quinten van Leeuwen

Quinten, die uitkomt voor het PdB Racing Team, domineerde de competitie. Maar liefst vijf van de zes GK4-rondes won de getalenteerde Flevolander. "Rijden bij de Junioren bevalt me heel goed. Het begon goed en het eindigt goed. Vooral in de regen ligt me wel. Dus ik had er zin in vandaag”, aldus een tevreden Quinten na afloop.

De hevige regenval zorgde voor uitdagende omstandigheden op de baan in Genk. “Je hebt weinig grip en moet heel geconcentreerd rijden. Dat is een mooie uitdaging”, legde Quinten uit. Gedurende de finale reed hij constant op kop en de concurrentie achter zich te houden. “Op één moment na, halverwege de race”, haastte hij zich te zeggen. “Toen haalde iemand me kortstondig in. Maar ik kon meteen terugkruisen omdat hij even rechtdoor ging omdat hij later en daardoor harder moest remmen.”

In de eerste twee races van het weekeinde was hij achtereenvolgens eerste en tweede geworden. Daarna was de titel winnen eigenlijk een inkoppertje geworden in de finale. Dat deed hij dus met verve. De talentvolle coureur keek dan ook tevreden terug op het seizoen.

Quinten van Leeuwen

"Ik heb dit jaar meer wedstrijden gereden en ben echt gegroeid als coureur. De wedstrijden in Genk van vandaag waren misschien wel de mooiste, vanwege de uitdagende omstandigheden. Het is geweldig om het seizoen af te sluiten met zowel de overwinning als de titel.”

Eerder dit seizoen behaalde Quinten ook al de rookietitel in het IAME Benelux-kampioenschap en het Nederlands kampioenschap IAME. “En vorig jaar ben ik al kampioen in de Mini-klasse van de GK4 geworden. Ik vond de rookietitel in het Benelux-kampioenschap van dit jaar de mooiste titel tot nu toe. Daar is het niveau het hoogst. Ik zat ook dicht bij het podium van het algemeen klassement.”

Hoe zijn programma er voor volgend jaar uitziet, wist Quinten nog niet precies. Een duidelijke wens had hij wel: “Ik hoop bij de Junioren het Benelux-kampioenschap te gaan rijden en ook de Euro Series!”

Quinten bedankt het PdB Racing Team, Nick, Gerda en Peter de Bruijn, zijn ouders, zijn zus, zijn monteur Luuk van Diepen, Willemjan Keijzer Maikel Kuipers, Mathieu en Berend.

Quinten van Leeuwen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Cargo Express Europe. Quinten is nog wel op zoek naar sponsoren om hogerop in de kartsport te komen. Geïnteresseerden die het jonge talent willen helpen op zijn weg naar de top kunnen contact opnemen via: [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS